Domovinski pokret predstavio kandidata za župana Virovitičko-podravske županije

Daniel Spajić Foto: Domovinski pokret

Domovinski pokret nastavio je sa predstavljanjem svojih kandidata za predstojeće lokalne izbore.  Saborski zastupnik i predsjednik podružnice Domovinskog pokreta Virovitičko-podravske županije Daniel Spajić predstavio je u Slatini svoju kandidaturu za župana te županije.

Njegovu kandidaturu došli su podržati potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Domovinskog pokreta dr. sc. Miroslav Škoro, glavni tajnik Domovinskog pokreta Darijo Žepina, šef Kluba zastupnika Domovinskog pokreta dr. sc. Stjepo Bartulica i drugi saborski zastupnici.

Miroslav Škoro uvodno je istaknuo da reference koje imaju članovi Domovinskog pokreta sigurno nisu one koje diče i krase i rese vajne i velike političare koji zadnjih trideset godina imaju rezultate koji su u najmanju ruku katastrofalni.

“Da imaju imalo obraza, imalo stida, da imaju imalo morala ne bi se više nikada ni za jednu funkciju, pa čak i za predsjednika kućnog savjeta, kandidirali u ovoj zemlji, županiji, pa i u ovom gradu”, poručio je Škoro, prenosi Otvoreno.hr.

“Ono što su rezultati, to je činjenica da smo u svemu što ne valja prvi u Europi, a u svemu što valja smo zadnji. Svi pokazatelji koji dolaze ukazuju na to. Oni ne mogu organizirati cijepljenje građana. Oni ne znaju organizirati način kako spriječiti širenje ove epidemije. Oni kažu da trebamo napraviti totalno zaključavanje i onda u roku od dva, tri, četiri sata promijene mišljenje. Oni kažu toliko gluposti po jedinici mjere da je to fascinantno”, dodao je.



 

“Nas moraju braniti tuđi premijeri, tuđi predsjednici vlade jer naši to ne znaju. U ovoj zemlji se ne vlada iz Zagreba, vlada se iz Bruxellesa i interesi su samo oni koji pomažu našim liderima da danas sutra zauzmu još bolje funkcije i dobiju još veće plaće. Nama se prigovara što smo poduzetnici. Nama se prigovara što smo uspješni. Nama se prigovara što smo se usudili pojaviti u političkoj utakmici”, istaknuo je.

Škoro je predstavio Danijela Spajića kao kandidata za virovitičko-podravskog župana.

“On će biti naš kandidat za župana s punim pravom jer sve što je do sada napravio – napravio je svojim rukama, napravio je svojim znanjem i svojom pameću. Uvjeren sam da bi najmanje deset puta bolje vodio ovu županiju nego bilo tko drugi. Jedan je od naših najboljih saborskih zastupnika, govori iz srca, govori iskreno, nema straha i siguran sam da će na sljedećim izborima napraviti, ali isključivo  uz vašu pomoć, dobar rezultat i pokrenuti promjene koje su ovdje nužne”, zaključio je.

Danijel Spajić je poručio kako je svjestan situacije u kojoj se županija nalazi i koliko će odricanja i rada biti potrebno za izvlačenje iz te situacije. “Breme ostavštine HDZ klike, koja već 30 godina vlada županijom, je teško – sve velike firme koje su poslovale na prostorima županije su propale osim firme Tvin d. d. koja je na koljenima jer se i u nju uvukla lokalna politika”, rekao je.

“Mi smo već sada najsiromašnija županija u Republici Hrvatskoj. Naša županija, gradovi i općine te ostale javne institucije županije u ukupnoj javnoj nabavi Republike Hrvatske sudjeluju sa samo 0.7%. U isto vrijeme imamo 27 ljudi s licencom za javnu nabavu. Sa svojih 6.500 eura BDP-a po stanovniku više pripadamo centralnoj Africi, nego Europskoj uniji”, dodao je.

“Naša pitoma i bogata Slavonija, a u koju spada i Virovitičko-podravska županija nekada je bilo mjesto gdje se dolazilo iz svih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine jer se smatralo najboljim  za život. I sam dolazim iz takve obitelji jer mi je djed tu doselio 1964. godine. Međutim, danas svjedočimo kao nikada prije kako se odavde odlazi, županija trenutno nema vise od 70.000 stanovnika što je 14.000 tisuća manje od popisa iz 2011. godine”, istaknuo je.

“Naša županija je jedna od onih koje najbrže stare i odumiru. Naše velike europejce koji svakodnevno hodočaste Bruxelles to nije dirnulo. Je li to država koju su sanjali naši stari i za koju su se borili naši branitelji?”, upitao je.

“Najjače oružje koje može imati pojedinac u svakoj demokratskoj državi je olovka, to je jedina situacija u kojoj nemate strah vi koji potpisujete, nego ona druga strana koju možete smijeniti, iskoristite tu priliku i mijenjajte situaciju zbog svoje djece i roditelja, braće i sestara, a i vas samih”, kazao je.

“Kandidiram se kao čovjek koji je sav svoj radni staž stekao u realnom sektoru i koji itekako zna kako je poslovati na području Virovitičko-podravske županije, kako privređivati i kako isplatiti plaće. Mi zasigurno možemo i moramo puno bolje. Stoga pozivam sve one koje ovi trendovi u srce diraju i koji vjeruju u bolju budućnost županije da nam se pridruže. Idemo hrabro i odano za narod!”, poručio je Spajić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI