DOMOVINSKI POKRET ŽELI VANĐELIĆA ZA ŠKORINOG NASLJEDNIKA: Evo što o tome kaže čovjek koji je Plenkoviću rekao ‘ne’

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Nakon ostavke Miroslava Škore traži se novi predsjednik Domovinskog pokreta.

U startu su se nametnula tri imena, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava te saborski zastupnici Zlatko Hasanbegović i Stjepo Bartulica. Dvojica od njih, Penava i Hasanbegović, uopće nisu članovi stranke.

Iz Domovinskog pokreta stigla je potvrda da će novog čelnika doista tražiti izvan aktualnog članstva. No, oni favorita ne vide između spomenutog trojca, već se nameće četvrto ime, a riječ je o Damiru Vanđeliću, čelniku Fonda za obnovu Zagreba kojeg je Andrej Plenković htio postaviti za HDZ-ovog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika, ali ga je on odbio.


Dnevno.hr kontaktiralo je Vanđelića koji je demantirao da je bilo službenih kontakata između njega i Domovinskog pokreta.

“Meni je ovo prvi glas. Nitko me oko toga nije kontaktirao, niti sam ja izrazio neki afinitet prema tome. To su njihove interne stvari, to oni moraju sami riješiti. Ja zasad nisam član ni jedne stranke, neću se ni miješati”, poručio je. Na naše potpitanje poznaje li ljude iz Domovinskog pokreta – za pretpostaviti je da se tu može raditi o onima koji ga žele vidjeti na čelu stranke – kratko je odgovorio: “Naravno. U biznisu sam 30 godina i poznajem puno ljudi”.Svoje mišljenje o Domovinskom pokretu zadržao je za sebe.

“Neću iznositi političke komentare. Dok sam u Fondu, ne mislim se politički angažirati. Stvarno bih htio da se u mom rodnom Zagrebu pokrene obnova i maltretirat ću sve one segmente to koji štopaju”, rekao je Vanđelić.

Ipak, nije odolio da prokomentira današnju političku zbilju.

“Fokus Vlade i političkih ‘elita’ treba biti ekonomski rast RH. Lijevo i desno su krivi smjerovi, jedini ispravan smjer je naprijed“, smatra Vanđelić koji je svoje mišljenje potom i slikovito pojasnio.

“Situacija nije dobra. Ne znam kako to ne vide. To je kao da igrate šah s djecom. Kad sam učio svoje klince igrati šah, onda su se jako veselili kad bi u prvim potezima pojeli pijuna i uvijek bi se čudili kako bi u idućem potezu gubili partiju. I tako se ponavlja dok ne nauče.

Nama se to događa stalno. Dogodila nam se recesija, nakon toga je došla pandemija koja snažno udara na našu ekonomiju budući da je izrazito ovisna o turizmu, a onda nam se dogodio jedan pa drugi potres. Hrvatsku su pogodile grozne stvari i umjesto da budemo pametni i fokusirani na ekonomiju, mi se bavimo politikom. Evo, neki dan je ugledni ekonomist Nouriel Roubini (u medijima poznat i kao ‘Dr.Propast’) – čovjek koji je 2006. vidio što dolazi i predvidio globalnu krizu – napisao članak za Proyect Syndicate i najavio stagflaciju, jednu od najgorih kriza u zadnjih 100 godina koja nam može doći. Mi imamo ‘komunalni’ problem, nećemo imati od čega živjeti. Ispred nas je ogroman požar i ‘svi bumo izgorili na 4000 celzijusa’, a vi velite, ‘čuj stari, pomiješal’ si crvenu i zelenu čarapu’. Tako nebitno, izgorjet ćeš za pet minuta! Ekonomiju treba pokrenuti, a ne vidim nikoga da se time bavi”, zaključio je Vanđelić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI