DORH IMA PLANOVE PROTIV MILOŠEVIĆA: MIP-u stigao zahtjev za ukidanjem imuniteta saborskom zastupniku

Foto: Cropix

DORH je poslao zahtjev MIP-u za skidanje imuniteta saborskom zastupniku Borisu Miloševiću iz redova SDSS-a. Potvrdio je to predsjednik MIP-a Robert Jankovics za Hinu, a prenosi N1.

“Danas smo dobili zahtjev za davanje odobrenja za vođenje kaznenog postupka protiv Miloševića”, rekao je Jankovics i najavio da će MIP održati sjednicu u utorak, u 13 sati.

Zbog toga što idući tjedan nema saborske sjednice, malo je bilo zahtjevno okupiti kvorum, no imam obećanja kolega da će nas biti dovoljno, kazao je.

Jankovics nije želio prejudicirati kakav će biti ishod sjednice, odnosno hoće li MIP, kao i u ranijim slučajevima, udovoljiti zahtjevu DORH-a.

“Ne bih špekulirao što će MIP predložiti, pogotovo ne kakva će biti odluka plenarne sjednice, niti želim na bilo koji način utjecati na mišljenje članova MIP-a”, rekao je predsjednik tog saborskog tijela.Sabor bi, pretpostavlja, o skidanju imuniteta Miloševiću mogao glasovati 1. srpnja.

Ovdje je u pitanju članak 37. Kaznenog zakona, odnosno sumnja na poticanje počinjenja kaznenog djela, naveo je Jankovics govoreći o DORH-ovu zahtjevu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI