DORH POSLAO ZAHTJEV U SABOR: Borisu Miloševiću skida se zastupnički imunitet?

Foto: Cropix

U javnosti se pojavila informacija da je DORH u petak u Hrvatski sabor poslao zahtjev za skidanje zastupničkog imuniteta bivšem potpredsjedniku Vlade Borisu Miloševiću, koji je početkom svibnja aktivirao svoj zastupnički mandat, iz Večernjeg lista tražili su potvrdu te informacije.

Da je informacija točna potvrdio im je Robert Jankovics, predsjednik saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP).

“Da, saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo zaprimilo je danas DORH-ov zahtjev za skidanjem imuniteta Borisu Miloševiću. Taj je zahtjev formalne naravi. To je zapravo nastavak postupka iz veljače kada je Vlada Miloševiću skinula imunitet kao tadašnjem potpredsjedniku Vlade, i to zbog provođenja postupka istrage. Kako je Boris Milošević početkom svibnja aktivirao svoj zastupnički mandat u Saboru tako smo mi sad dobili DORH-ov zahtjev za skidanjem Miloševićeva zastupničkog imuniteta. U DORH-ovu zahtjevu koji smo zaprimili kao obrazloženje piše da je u pitanju sumnja na poticanje počinjenja kaznenog djela”, rekao je Jankovics.

Na upit o tome kada bi se mogla održati sjednica MIP-a na kojoj bi se odlučivalo o ovom DORH-ovu zahtjevu, odgovorio je da će o tome odlučivati na sjednici MIP-a u utorak, no MIP daje samo prijedlog odluke, a konačnu odluku donosi Sabor na svojoj plenarnoj sjednici te se onda o toj odluci u Saboru mora i glasati.

“Sljedećeg tjedna nema zasjedanja Sabora onda će, pretpostavljam, o pitanju skidanja imuniteta Borisu Miloševiću u Saboru moglo glasati u petak 1. srpnja”, istaknuo je Jankovics.Dodao je da on mišljenje i stav članova Povjerenstva o ovom slučaju ne bi prejudicirao.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI