DORH TRAŽI SKIDANJE IMUNITETA KUŠČEVIĆU: Proširuju istragu, ali i broj osumnjičenih

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Državno odvjetništvo od Sabora traži, kako doznaje RTL, novo skidanje imuniteta bivšem ministru graditeljstva Lovri Kuščeviću. U zahtjevu za proširenjem istrage uz Kuščevića sumnjiči se i njegov šogor, supruga, te jedan splitski poduzetnik.

Protiv Kuščevića je USKOK prvu istragu otvorio lani pod sumnjom da je kao načelnik općine Nerežišća inicirao promjenu prostornog plana i svoju štalu prenamijenio u stambeni prostor te šogoru bespravno omogućio kupnju POS-ovog stana. USKOK Kuščevića sumnjiči za niz djela, između ostalog da je od općine tražio da se područje Uvale Gruška uvrsti u prostorni plan radi izgradnje građevina, zbog čega mu je splitski poduzetnik kao protuuslugu prepustio vlasništvo na dijelu nekretnine.

Pod službenom sumnjom USKOK-a sada mu je i supruga koju sumnjiče da je prenamjenom poljoprivrednog u građevinsko zemljište zaradila više od tri milijuna kuna, na način da su zemljište koje su kupili za 13 kuna po kvadratu – prodali za 762 kune, prešutivši vlasnicima da im nekretnine udovoljavaju uvjetima za prenamjenu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI