DOŠLI NA ZANIMLJIVU IDEJU: I u Hrvatskoj uskoro srpske zastave? Vučić želi da svi Srbi 15. rujna izvjese barjake gdje god živjeli

Foto: Pixsell

Prije nekoliko dana na zanimljivu ideju došao JE ministar vanjskih poslova Srbije Nikola Selaković. On i ministarstvo pripremaju akciji kojom bi 15. rujna, na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave svi Srbi, uključujući one u regiji i dijaspori, na svojim kućama istaknuli srpsku zastavu.

Selaković je naime na summitu srpske omladine i studenata Balkana rekao da bi trebalo više raditi na izgradnji kulta srpske zastave.

Istaknuo da mu je drago što je anketa među mladima u regiji pokazala da većina misli da su srpski jezik i ćirilica ono što povezuje Srbe – identitetska esencija i najvažnije tkivo srpskog identiteta, ali da ima još dosta zajedničkih stvari.

To je kako on kaže i crveno-plavo-bijela zastava na čijoj promociji se mora raditi više, jer je ona zajednička Srbima i u Srbiji, i u Republici Srpskoj i u Crnoj Gori.

“Zajedničke nacionalne vrijednosti se promoviraju proslavljanjem značajnih datuma iz naše prošlosti, a Vlada Srbije je na prijedlog predsjednika Aleksandra Vučića, što je učinila i Vlada Republike Srpske, lani odredila 15. rujna kao Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave”, naveo je Selaković.



Selaković ističe da Ministarstvo vanjskih poslova s Upravom za dijasporu i Srbe u regiji ima program financiranja za povezivanje Srba u regiji s maticom zemljom.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI