DRAGAN VASILJKOVIĆ OTVORIO URED U SUBOTICI: Želi pomoći Srbima u hrvatskim zatvorima ‘koji su osuđeni samo zato što su Srbi’

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine Tomislav Žigmanov reagirao je na otvaranje ureda Dragana Vasiljkovića, poznatog kao Kapetan Dragan.

“Ured Dragana Vasiljkovića u centru Subotice! Je li onima koji su osuđeni za ratne zločine dopušteno javno djelovati?”, upitao se Žigmanov u objavi na Twitteru u kojoj je priložio sliku ureda iz čijeg izloga “vrišti” plakat s “četiri S” i slikom osuđenog ratnog zločinca.

“Registriramo rast aktivnosti osuđenih za ratne zločine, relativizaciju njihovih kazni, rehabilitaciju u javnosti i utjecaj na kreiranje javnog mnijenja”, primijetio je Žigmanov i dodao kako na takve aktivnosti izostaje osuda srpskih vlasti unatoč kritikama EU-a i State Departmenta.

Posebno ga brine što su takve aktivnosti za svoja mjesta imaju Suboticu i Hrtkovce, mjesta sa značajnim brojem Hrvata. Jasna je to aluzija na nedavnu vijest da je drugi ratni zločinac, Vojislav Šešelj, u Hrtkovcima kupio kuću i otvorio ured svoje Srpske radikalne stranke.

Kad je riječ o Vasiljkoviću, njegov ured u Subotici je ogranak njegove “Fondacije” koja ima za cilj pomoći Srbima koji su “nepravedno osuđeni” na zatvorske kazne u zemljama regije. On, naime, smatra da su u hrvatskim zatvorima deseci Srba “koji su osuđeni samo zato što su Srbi”.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI