Dragi Zagrepčani, Bandić & Co. ne samo da vas potkradaju, nego vam se i rugaju!

Igor Kralj/PIXSELL

Građani Zagreba su u 17 godina Bandićeve vlasti i upravljanja Gradom doživjeli doista svašta, ali da članu Bandićeve stranke Ivanu Patekaru Grad Zagreb namjernim propustima pogoduje da kupi javnu prometnicu i javni park – to još nisu doživjeli

Tko vam je kriv kaj ne znate delati! I kaj ne znate s kime trebate delati. Vječni gradonačelnik Zagreba Milan Bandić zato zna za sve nas kak se i s kime dela. Pa se tako ovih predizbornih dana, kada kampanju oživljavaju i neke stare muljaže, razotkrio zanimljiv poslovni mozaik što smrdi po korupciji do neba.

Prije nekih mjesec dana u Samoboru je predstavljen novoosnovani ogranak Bandićeve Stranke rada i solidarnosti, kojoj je osobno prisustvovao i ZG-gradonačelnik, te je čestitao izabranom vodstvu, a nešto čvršće ruku je stisno potpredsjedniku svoje stranačke podružnice, izvjesnom Ivanu Patekaru. Dotični gospodin ili je jako zaljubljen u Bandića i njegov osebujni izričaj, ili nam se gospoda rugaju u lice, naime Patekar je vlasnik obrta znakovitoga imena “Samo treba delati”! A tvrtka “Samo treba delati” delala je svojedobno “prekovremeno” s Gradom Zagrebom te je postala vlasnik tri parcele u Sesvetama za samo 28.302 kune, što je sramotno mizernih 28 kuna po kvadratnom metru.

Za razumijevanje cijele priče trebamo se vratiti malo u prošlost: Grad Zagreb, odnosno Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo itd. potpisao je prije deset godina ugovor sa tvrtkom Novaki d.o.o. iz Sesveta, kojom se spomenuta tvrtka obvezuje da će za Grad izvesti o svom trošku konkretne građevinske radove (stambene objekte, pristupne prometnice…) te ishoditi svu potrebnu dokumentaciju. Nakon nekoliko godina gnjavaže, koju je prouzročila i velika gospodarska kriza, pa tako i u građevinarstvu, tvrtka Novaki d.o.o. završila je u stečaju, pa je prema Ugovoru s Gradaom Zagrebom tvrtka Novaki trebala Gradu bez naknade ustupiti prometnice i objekte komunalne infrastrukture, te se Grad Zageb trebao na spomenute parcele uknjižiti kao jedini vlasnik.

Budući da su Novaki d o.o. imali porezni dug, Porezna uprava stavila je zabilježbu na sporne parcele u zemljišnim knjigama. DORH je, zastupan po zamjenici ravnatelja Željki Šaškor, dao brisovno očitovanje s te zabilježbe da se kupac, tj. Grad Zagreb može uknjižiti.

Stečajni upravitelj Maroje Stjepović morao je u djelo provesti Ugovor između Grada i Novaka d.o.o., što znači da u stečajnu masu nije smio staviti tri sporne parcele jer im je namjena isključivo javna. No, parcele su (radi se u naravi o dvije ceste i parku) ipak nezakonito prodane! I, gle kome!? Tvrtki “Samo treba delati”, čiji je vlasnik izvjesni Ivan Patekar, kojem je, evo neki dan u Samoboru, Bandić čestito na potpredsjedničkom mjestu u ogranku Bandićeve stranke.



Građani Zagreba su u 17 godina Bandićeve vlasti i upravljanja Gradom doživjeli doista svašta, ali da članu Bandićeve stranke Grad Zagreb namjernim propustima pogoduje da kupi javnu prometnicu i javni park – to još nisu doživjeli! Znajući za dosadašnji Bandićev modus operandi za očekivati je da tvrtka “Samo treba delati” s Gradom Zagrebom jednog dana zamijeni svoje parcele u Sesvetama s nekim vrijednim zemljištem u središtu Zagreba. Možda je cijela operacija već i provedena, ali još nije evidentirana u gradonačelnikovim zaključcima.

Pa, vi vidite, dragi građani Zagreba, s kime i kako treba delati!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI