DRAMA U JEMENU: Buknuo POŽAR u zgradi za MIGRANTE! Poginulo najmanje osmero ljudi, mnogi su teško ozlijeđeni!

Foto ilustracija: Profimedia

Požar koji je izbio u zgradi za migrante u jemenskom glavnom gradu Sani usmrtio je sigurno osam osoba, ako ne i više, uključujući i stražare te je ozlijedio više od 170, rekla je Agencija za migracije Ujedinjenih naroda (IOM).

Naime, broj smrtnih slučajeva mogao bi biti i veći, dok je uzrok i dalje nepoznat, preko Twittera je napisala Carmela Godeau, regionalna direktorica IOM-a za Bliski istok i Sjevernu Afriku. Također nema podataka koliko se ljudi nalazi u zgradi. Više od 90 osoba je bilo u ozbiljnom stanju, a IOM je ozlijeđenima odmah pružio hitnu zdravstvenu te je podijelio hranu pogođenima požarom, dodala je Godeau.

Organizacija procjenjuje da su tisuće migranata zaglavile u Jemenu nakon zabrana kretanja koje su zbog pandemije koronavirusa nametnute diljem zaljevske regije i Afričkog roga. Osim izbjeglica, u Jemen svake godine oko 1000 migranata i to preko mora s područja Afričkog roga, nadajući se da će otputovati sjeverno u imućnu Saudijsku Arabiju ili dalje. Zbog šestogodišnjeg rata koji se u Jemenu vodi između vojne koalicije predvođene Saudijskom Arabijom i pokreta Huti kojeg podržava Iran,  Jemen je postao zemlja raseljenih, a 80 posto populacije oslanja se na pomoć.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI