DRAMA U STRANCI UMIROVLJENIKA, IZBILA TEŠKA SVAĐA! Ogradili se od Hrelje, on poručio: ‘Ako im radim sramotu, neka me izbace’

Foto: Damjan Tadić/Cropix

Čini se da se na političkoj sceni ne događaju previranja i tenzije samo u ‘velikim’ strankama. Silvano Hrelja saborski zastupnik Hrvatske stranke umirovljenika našao se na udaru svojih kolega iz stranke.

Ogradili su se od svih poteza svog saborskog zastupnika tvrdeći da oni nisu usuglašeni s njom i da Hrelja nanosi štetu stranci. Hrelja pak ističe da sve radi u interesu umirovljenika te da ispunjava sve stranačke obaveze.

HSU je priopćio kako Hrelja, otkad ne obnaša dužnost predsjednika te stranke, istupa u javnost samostalno i bez konzultacija sa stranačkim tijelima.

“Dapače, ni ne sudjeluje u radu tijela stranke, što mu je obveza prema Statutu stranke kao saborskom zastupniku na čijoj je listi izabran u Hrvatski sabor. Tako djelujući kao slobodni strijelac nanosi štetu interesu HSU-a kao i umirovljeničkoj populaciji u cjelini”, poručili su.

S obzirom na takvu situaciju, HSU se ograđuje od svih poteza koje zastupnik Hrelja poduzima, a nisu s njim usuglašeni.Stoga naglašavaju da je ubuduće za sve stavove i mišljenja HSU-a potrebno izravno se obratiti stranci, predsjedniku Veselku Gabričeviću ili glasnogovorniku.

“Ako im radim sramotu ili štetu, neka me izbace iz stranke. Ja se neću buniti”, odgovorio je Hrelja na prozivke.

Negira da ne ispunjava stranačke statutarne obaveze, a u izjavi Hini kaže kako na sastanke stranačkih tijela na koje nije pozvan mailom ne dolazi. “Pogotovo ne dolazim ako se organiziraju na dan glasanja u Hrvatskom saboru jer mi je prioritetno biti na glasanju”, pojasnio je.

Istaknuo je i da je otvoren za koordinaciju sa strankom, ali “samo treba dignuti telefon i pozvati me na razgovor, bilo predsjednik ili Predsjedništvo, i dobit će sve informacije”. Hrelja je naglasio i da je javno sve što je potpisao s vladom, kao i razlog zašto joj je dao podršku.

“Cijelo vrijeme radim u interesu umirovljenika”

“Ako oni smatraju da sam nešto napravio na štetu umirovljenika, neka navedu”, poručio je. Smatra da su izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju i mogućnost korištenja dijela obiteljske mirovine samo korist za umirovljenike, kao i traženje povećanja cenzusa za dodatke za dopunsko zdravstveno osiguranje.

“Ako je to štetno za umirovljenike, neka to i javno kažu”, poručio je. Hrelja je naglasio kako je 12 i pol godina, koliko je vodio HSU, cijelo vrijeme radio u interesu umirovljenika. Stoga, poručio je, “ako oni imaju bolje rezultate ili ideje koje su ostvarili, neka izvole izaći u javnost”.

Pozvao je i čelništvo stranke da ga pozovu na Predsjedništvo HSU-a ili Središnji odbor, ali drži kako očito nemaju hrabrosti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI