DRAMI NEMA KRAJA: ZALUPILI IM VRATA PRED NOSOM! Socijalne radnice posjetile roditelje antimaskere iz Zagorja: Razgovor nisu mogli obaviti

Foto: Screenshot / Youtube

U Krapinskim Toplicama i tamošnjoj Osnovnoj školi nema mira otkad je krenula  nova školska godina.

Glavni razlog zašto je tako je otac 14-godišnjeg učenika koji ne želi da njegov sin nosi masku u prostoru škole. Stoga navedeni učenik ni danas nije pohađao nastavu.

Policija je zbog toga roditelje učenika prekršajno prijavila, a Tanja Cujzek, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zabok, otkrila je da su Centar o slučaju obavijestile škola i policija.


”Danas su stručne radnice Centra izvršile terenske izvide u kućanstvu, ali razgovor s roditeljima nisu mogle obaviti. Roditelji nisu bili kod kuće, pa su ih djelatnice telefonski kontaktirale. Roditelji su se vratili do kuće u pratnji više nepoznatih osoba i nisu dopustili djelatnicama ulazak u kućanstvo i da obave razgovor samo s roditeljima”, rekla je Cujzek za Dnevnik Nove TV.

Također je dodala da su roditelji dobili pismeni poziv da dođu u Centar na razgovor.“Nadam se da će roditelji razmisliti o svemu i u interesu svog djeteta doći na razgovor”, dodala je  Cujzek.

Napomenula je da je nesuradnja s Centrom za socijalnu skrb kazneno djelo.

”Rješenje će se naći. Čim se prikupe svi podaci, Centar odlučuje o sankcijama. Lepeza obiteljsko-pravnih sankcija je vrlo široka. Njih ne možemo izricati paušalno, već doista moramo utvrditi sve okolnosti koje jesu na strani obitelji i djeteta kako bi mjera bila primjerena situaciji”, rekla je i otkrila kakve sve mjere postoje.

 

”Imamo mjere upozorenja u sklopu kojih roditelji mogu biti upućeni na određeni savjetodavni rad i roditeljske kompetencije i imamo nešto strože mjere stručne pomoći roditeljima, intenzivne stručne pomoći i nadzora te mjeru žurnog izdvajanja djeteta”, rekla je.

Uputila je i poruku roditeljima čija djeca u školu dolaze pod pratnjom policije. ”Apsolutno Centar smatra da su narušena i prava druge djece na mirno i redovno školovanje i razumijemo zabrinutost njihovih roditelja. Pozivamo njihove roditelje da nam se obrate ako imaju probleme”, poručila je ravnateljica zabočkog Centra.

Prosvjed pred osnovnom školom u Krapinskim Toplicama nastavio se i danas kada se spomenutom roditelju pridružilo još nekoliko istomišljenika.

Roditelji su zaradili prekršajnu prijavu, a župan Krapinsko- zagorski Željko Kolar apelirao je na to da se dramu privede kraju.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI