Drele odbrusio Đakiću pa mu HRT otkazao suradnju

Facebook Screenshot

Dodao je i kako radom hrani dvoje djece, suprugu i majku te ustvrdio kako “nitko ne pita kako je malom čovjeku”.

Davora Dretara Dreleta više neće voditi jutarnji program na Hrvatskom radiju.

Dretaru nije produžen honorarni ugovor, a to ne bi bilo ništa čudno da se to nije dogodilo samo nekoliko dana nakon što je Dretar dospio u medije zbog toga što je s pozornice u Križevcima odbrusio saborskom zastupniku HDZ-a Josipu Đakiću, piše Večernji list.

Podsjetimo, Drele je vodio program u povodu 70. obljetnice križevačke tvrtke Radnik te je u jednom trenutku kazao kako, uz to što je zabavljač, ima privatnu tvrtku 25 godina zbog koje se svakodnevno bori s “tromim, sporim i potpuno nezainteresiranim državnim aparatom”. Dodao je i kako radom hrani dvoje djece, suprugu i majku te ustvrdio kako “nitko ne pita kako je malom čovjeku”.

U publici je bio i Đakić, koji je cijelo vrijeme gledao u mobitel. Drele mu je zbog toga prigovorio, a onda je izašao iz prostorije. Iako su svi mislili da se šali, Drele se više nije vratio.

“Mnogi se pitaju što sam izgovorio u Križevcima. Rekao sam ono što je svakome od poštenih, radišnih i iskrenih ljudi u Hrvatskoj već odavno jasno. A kad komičarima nije do smijeha”, rekao je tada Drele na svom Facebook profilu.



Nakon što je upitan o točnosti informacija u vezi s ugovorm na HRT-u, Drele nije htio ništa komentirati. Niti HRT nije previše rekao.

“Kao i inače, Hrvatska radiotelevizija ne komentira radno-pravne odnose”, odgovorili su s HRT-a. No iz prisavskih izvora doznaje se kako se Dretar našao u novom valu otkazivanja honorarnih ugovora. S obzirom da je jutarnji program vodio zajedno s Ridjanom, odlučeno je da će odsad program voditi sam Ridjan, koji je dobio stalni posao na HRT-u.

Podsjetimo, Drele je nakon 17 godina suradnje na Narodnom radiju 2015. prešao na Drugi program Hrvatskog radija. Od ožujka prošle godine slušali smo ga utorkom i petkom od 6 do 10 ujutro, u kombinaciji s Franom Ridjanom. Osim toga, Dreleta gledamo i u programu Nove TV, gdje je nedavno vodio novu sezonu Farme. No, po svemu sudeći, na Hrvatskom radiju više ga nećemo slušati.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI