DRUGI GRAD U HRVATSKOJ NEĆE DOBITI GRADSKO VIJEĆE? Novi gradonačelnik čini se nema većinu, a ključ svega je u MOST-u!

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Sutra bi se trebalo konstituirati splitsko gradsko vijeće, no po svemu sudeći informacije koje dolaze iz Splita kažu da će se dogoditi repriza onoga što se događalo na Županijskoj skupštini, odnosno Gradsko vijeće se također neće konstituirati iz prvog pokušaja.

I dalje su ostala sporna tri mandata Mosta i hoće li stati uz većinu koju želi oformiti novoizabrani gradonačelnik Ivica Puljak od 18 ruku (7 Centar, tri Pametno, Možemo i Nova ljevica, isto toliko SDP, dva Ramljak-Mamić, te tri spomenuta Mosta).

!Razgovori su u tijeku sa svim partnerima. Svi žele suradnju u vijeću i vjerujem da ćemo taj cilj ispuniti u zakonskim rokovima konstituiranja vijeća te da ćemo početi raditi punom parom i donositi odluke za Split, kako su i birači odlučili na izborima”, poručio je Puljak.

Danas bi se Puljak trebao s njima sastati prije konstituirajuće sjednice, točnije sazvao je predstavnike pet stranaka i koalicija kako bi barem imali dogovor za ponedjeljak oko mandatne i komisije za izbor i imenovanja. Radi se o čisto tehničkom pitanju, puno lakšem od slaganja većine i ispunjavanja postavljenih zahtjeva oko nekih projekata u gradu, doznaje  Slobodna Dalmacija.

A ukoliko se sutra doista ne konstituira noov splitsko gradsko vijeće, a sve se čini da će tako biti, repriza bi usijedila ponovno za 30 dana.



Poznavatelji splitskih političkih prilika kažu da se ni samom Puljku ne žuri previše, jer će lako javnost moći uvjeriti da nije do njega, odnosno da su kočničari neki drugi, piše Slobodna.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI