DRUGI PUT ĆE SIGURNO PAMETNIJE! Mladog vojnika čeka masna kazna jer je vrijeđao homoseksualce: ‘Zaštićeni su kao polarni medvjedi’

Foto: MORH

Mladi vojnik sa zagrebačkog područja proglašen je krivim i osuđen jer je na Facebooku vrijeđao pripadnike LGBT zajednice nazvavši ih “nakazama”.

Prema presudi koju je objavila Danica.hr, on je u srpnju na svojem Facebook profilu podijelio sadržaj govora Boška Obradovića iz srpskog parlamenta o “LGTB lobijima” te komentirao da je Obradović “normalan”, da su hrvatski političari “pedero ljupci”, a homoseksualci “nakaze”.

Na sudu je rekao kako ne misli na nikoga specifično, samo na činjenicu da se “te ljude” štiti zakonima i da su zaštićeni “kao polarni medvjedi” te da se riječ “nakaze” odnosi na homoseksualce.

30.000 kuna kazne i 1500 kuna sudskih troškova

“Dakle, s ciljem stvaranja neprijateljskog, ponižavajućeg ili uvredljivog okruženja na temelju razlike u rodnom identitetu i spolnoj orijentaciji povrijedio je dostojanstvo građana, čime je počinio prekršaj iz Zakona o suzbijanju diskriminacije”, stoji u presudi.

Sudac ga je osudio na plaćanje čak 30.000 kuna kazne, a mora podmiriti i 1500 kuna troškova prekršajnog postupka. Optužni prijedlog protiv njega je podigla Vojna policija Glavnog stožera oružanih snaga RH. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti.Fto 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI