DRŽAVA U DRŽAVI: Milan Bandić je u gradskim uredima i stručnim službama zaposlio više od 3000 ljudi

Facebook

U izvješću koje je Jelena Pavičić Vukičević predala Tomislavu Tomaševiću vidi se koliko je Milan Bandić nakrcao gradsku administraciju.

U 27 gradskih ureda zaposleno je čak 3212 ljudi. Treba napomenuti da je od ukupnog broja zaposlenih njih 335 u radnom odnosu na određeno vrijeme.

Sve to potvrđuje da je grad Zagreb ‘država u državi’, gradski uredi se prema broju zaposlenih u nekim stvarima mogu mjeriti čak i s ministarstvima.

Na koliku je Bandić “svitu” računao dovoljno govori i podatak da je u uredu gradonačelnika čak 300 zaposlenih, 285 na neodređeno i 15 na određeno radno vrijeme. Na raspolaganju mu je bila i stručna služba u kojoj je 240 zaposlenih, od kojih su je 210 na neodređeno.

Najviše zaposlenih u resoru je Dinka Bilića. Naime, čak 702 ljudi radi u Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, 561 na neodređeno i 141 na određeno.



Potom slijedi Gradski ured za opću upravu na čelu s pročelnikom Krešimirom Ladešićem s ukupno 210 zaposlenih.

Blizu je i Gradski ured za mjesnu samoupravu (pročelnica Renata Šimon) s ukupno 207 zaposlenih, potom slijedi Gradski ured za katastar i geodetske poslove pročelnice Jasne Jezerčić Cvitković, s ukupno 159 zaposlenih (153 na neodređeno i 6 na određeno).

Više od stotinu zaposlenih imaju i u Gradskom uredu za upravljanje imovinom Grada koji ima 164 osobe u radnom odnosu (135 na neodređeno i 29 na određeno), zatim Gradski ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša s ukupno 159 zaposlenih (155 na neodređeno i 4 na određeno) te Gradski ured za financije sa 127 zaposlenih.

Najmanji je bio onaj Pavla Kalinića, Ured za upravljanje u hitnim situacijama s tek 23 zaposlenih, a koji će nakon dolaska Tomaševića biti ‘razmontiran’.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI