DRŽAVNA KOMISIJA ‘OPALILA ŠAMAR’ TOMAŠEVIĆU: Zagreb ne može sam oporobljavati svoj glomazni otpad

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila je odluku gradonačelnika Tomislava Tomaševića o otpadu pa će Zagreb biti prisiljen dovršiti natječaj i sklopiti okvirni sporazum s Reoma grupom ili s Pripuzovim Cezarom.

Tomašević je sredinom kolovoza objavio da Zagreb sljedeće dvije godine, na koliko se sporazum o oporabi glomaznog otpada trebao sklopiti, neće trebati nikoga.

Na natječaj su stigle dvije ponude, ona Reoma grupe, koja je ponudila zagrebački glomazni otpad oporabljati za 89 milijuna kuna, i ona Cezara, koji je rekao da posao može napraviti za 125 milijuna.

Javna nabava raspisana je još prošle godine u prosincu, ali odluku o tome tko je pobijedio na natječaja, prijašnja vlast nije donijela.

Tomašević je najavio nabavu drobilica i pojasnio kako je jedna već testirana te to sve skupa radi super. U međuvremenu je dio glomaznog otpada poslao u Sisak na zbrinjavanje tamošnjoj tvrtki Royal Media jer je sistem s drobilicama naišao na određene zapreke u vidu dozvola i nabave, pa se sad otpad usitnjava ondje i vraća natrag na Jakuševec.



Tomaševića čeka još jedna zapreka, a to je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave, odnosno Reoma grupa koja se žalila na gradonačelnikovo poništavanje natječaja, a žalbu je i dobila.

Državna je komisija zaključila da Tomašević nije imao osnove za poništavanje natječaja za glomazni otpad zato što je naručitelj, odnosno Grad Zagreb pojasnio kako je nadmetanje poništio jer je tek sad postao svjestan da otpad i sam može oporabljivati. Iz Državne komisije zaključili su da to ne može biti točno, piše Večernji list.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI