DRŽAVNI TAJNIK O OTVARANJU PELJEŠKOG MOSTA: ‘Postavljeni su visoki ekološki standardi, osjećamo zadovoljstvo’

Foto: Bozo Radic / CROPIX

Državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Tomislav Mihotić za N1 osvrnuo se na otvaranje Pelješkog mosta, koje je na redu u utorak. Istaknuo je kako je prošao tehnički dio, kao i uporabna dozvola, a cijeli projekt trebao bi se završiti do kraja godine.

“Ovo je složen projekt. Osim samog mosta, sve ovo drugo što je rađeno uz most, tunel i vijadukti su ogromni građevinski zahvati koji bi sami po sebi privlačili pažnju javnosti”, istaknuo je.

Navodi kako je u cijeloj realizaciji bio niz problema koje je trebalo usklađivati od elektroopskrbe Pelješca do vodoopskrbe i pomorskog dobra koje je trebalo definirati i ustupiti Hrvatskim cestama da mogu graditi most.

“Postavljeni su visoki ekološki standardi. Strah lokalnog stanovništva da će gradnja poremetiti Stonski zaljev, kvalitetu mora i solanu u Stonu prevladan je visokim ekološkim standardima. Osjećamo zadovoljstvo jer je taj ogromni posao pri kraju”, poručio je.

Prvih mjeseci očekuju oko 7500 tisuća vozila, a sigurno će, kako kaže, rasti iznad 14 tisuća vozila dnevno.“Most osim što je povezao Dubrovnik, daje nemjerljivu korist razvoju Pelješca, Korčule, Lastova i Mljeta. Broj turista bit će znatno veći nego što je bio dosad”, zaključuje državni tajnik Tomislav Mihotić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI