DUBROVNIK U KAOSU: Poplave i odroni poharali grad!

U svega tri sata palo je 259 litara kiše po četvornom metru

Dubrovnik je u kaosu, a zbog jakog grmljavinskog nevremena i obilne kiše  koje je počela noćas oko 04:00 sata na dubrovačkom području, građani su kontaktirali službe kroz čitavu noć iz svih dijelova grada zbog prodora vode u stanove i kuće, javili su iz ŽC 112.

Što se prometa tiče on se na širem gradskom području odvija usporeno. Velike poplave su na Kantafigu gdje se promet odvija preko autobusnog kolodvora, osim toga Zaton je također poplavljen kao i dijelovi Ulice Iva Vojnovića.

Građanima i vozačima su pomoć pružali pripadnici JVP Dubrovački vatogasci. Jednako tako bilo je  više odrona i poplavljenih dijelova prometnica na D8 na cijelom području od Banića do Plata. A o svim problemima na prometnicama javljeno je Dubrovnik cestama, Tehnogradnji i HAK-u koji su zaduženi za riješavanje novonastalih problema.

Vozači trebaju biti posebno oprezni zbog odrona kao i opasnosti od izbijanja šahtova te različitih objekata na kolniku, piše Dubrovački dnevnik.

Prema podatcima DHMZ-a u svega tri sata palo je 259 litara kiše po četvornom metru, što je prouzročilo prodor vode u objekte i stambene prostore te dio prometnica na dubrovačkom području.



Županijski centar 112 Dubrovnik zaprimio je više dojava građana o prodorima vode u objekte i stambene prostore te o odronima na prometnicama, a Javna vatrogasna postrojba Dubrovački vatrogasci od 4 do 7 sati imala je 30 intervencija ispumpavanja.

HAK je jutros izvijestio da je zbog vode na kolniku zatvoren dio državne ceste DC420 Sustjepan – luka Gruž na predjelu Kantafiga, a obilazak je preko autobusnog kolodvora.  U Župi dubrovačkoj su odroni i poplavljeni dijelovi na državnoj cesti D-8.

Vodovod Dubrovnik izvijestio je kako je na izvorištima Ombla, Zavrelje 1 i Račevica zabilježena povišena mutnoća vode. Tijekom dana u vodovodoopskrbnim mrežama Dubrovnika te dijela Župe dubrovačke očekuje se mutnoća iznad dopuštenih vrijednosti. Takva voda ne preporuča se za piće.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI