DUGO SE SPEKULIRALO, SADA JE KONAČNO POZNATO: Evo kakav je službeni naziv Pelješkog mosta

Foto: Bozo Radic / CROPIX

Dugo se u javnosti spekuliralo kakav će biti naziv novog Pelješkog mosta i svakakve kombinacije i imena su bila “u igri”. Bilo je prijedloga da se zove most Oliver Dragojević, Libertas, Marko Polo ili Most Domovine, no ipak ništa od toga nije prošlo.

Sada je konačno poznato njegovo službeno ime, koje je jednostavnije od svih navedenih primjera.

Kako piše Jutarnji list, most koji premošćuje Malostonski zaljev dobio je jednostavan službeni naziv – Pelješac. To je vidljivo i na tabli s nazivom koja je postavljena tamo prošlog tjedna.

Ispod naziva, navedena je duljina mosta od 2404 m, a ime “Pelješac” predstavlja poštivanje prakse da se pri davanju imena infrastrukturnim objektima u pravilu koriste geografski toponimi područja u kojem se objekt nalazi.

I dok se sada zna naziv mosta, još se uvijek ne zna kada će biti otvoren za promet. Isto tako, nepoznato je i kada će se otvoriti dio nove ceste preko Pelješca koja se spaja na most.



Prema neslužbenim informacijama, oni bi u promet trebali biti pušteni u drugoj polovini sljedećeg mjeseca.

Tada će u promet biti puštena i dionica nove ceste od Duboke do čvora Prapratno. Preostali dio prometnice do čvora Doli u sklopu koje je i obilaznica Stona trebao bi biti završen potkraj ove godine.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI