DUH S VATRENIM LICEM I NAKON 120 GODINA ULIJEVA STRAH U KOSTI: ‘Imao je rogove nalik vragu i jeziv osmijeh’

wallpaper background showing a human skull burning in fire isolated in realistic 3d render

Engleska je poznata po brojnim pričama o duhovima, a u svakom su gradu i selu zastupljene priče o paranormalnom od kojih su neke stare stoljećima.

Prije 120 godina sjeverozapadom je Engleske kružila priča o duhu s licem utisnutim u vatri  koji je proganjao ljude.

Priča započinje ceremonijalnom grofovijom Merseyide na poluotoku Wirralu, sjeverozapadu Ujedinjenog Kraljevstva na kojem je krajem kasnog 19. stoljeća zabilježeno mnoštvo viđenja duha čije je lice bilo u plamenu, popraćena jakim mirisom sumpora.


Svjedočanstva o susretanjima duha su različita. Neka govore da je bio odjeven u dugi vojni kaput, dok druga svjedoče da je bio odjeven u “gumenu haljinu” i premazan mašću. Bilo je i nekoliko je spomena da je imao rogove nalik vragu i jezivi smijeh.

Duh je prema opisima svjedoka bio toliko strašan da se ljudi nisu usudili izaći iz svojih domova.Policijske intervencije nisu pronašle konkretne dokaze koji bi dokazali njegovo postojanje, a za mnoga iskustva stanovnika grofovije naknadno su racionalno objašnjena.

Nakon nekog se vremena atraktivnost u vjerovanje “duha s vatrenim licem” smanjila te se on danas samo spominje kao narodna priča.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI