Dujmović: “Hrvatska vlast vodi Račanovu i Josipovićevu politiku”

screenshot, youtube

Ugledni kolumnist i novinar Tihomir Dujmović na svojem se Facebook profilu dotakao aktualne hrvatske političke, ali i vanjskopolitičke situacije.

Njegovu objavu u cijelosti prenosimo:

“Hrvatska naglašena protuamerička priča ulazi u fazu sadizma što se jasno vidi u aferi vezanoj uz kupnju zrakoplova.Naime,nakon sto smo širom otvorili vrata ruskom i proruskom kapitalu što je vidljivo od plinskog biznisa preko Petrokemije do bivšeg Todoricevog carstva sada doznajemo da su nam Amerikanci nudili i razne vrste rabljenih zrakoplova, ali smo i to odbili. Sve moguće ruske naftne i plinske tvrtke i tvrtke kćeri mogu ući u Hrvatsku gdje požele, ali Amerikanci ne mogu u Omišalj čak niti kad je razvidno da to i nama strateški odgovara. Dakako da je to od Amerikanaca malo pomalo napravilo naše neprijatelje! Jer, pametna vlast bi stavila na papir njihov popis želja, ispisala svoje životne probleme od položaja Hrvata u BIH nadalje i sklopila kompromis. Svaki je takav kompromis produktivniji od ovako izazivačke i posve nerazumne politike.

I naravno da sada imperija uzvraća udarac i bojim se da na tome neće stati. Rusima širom otvaramo vrata, Kinezima još više, Njemačku slušamo do zadnjeg zareza pa tako primjerice ovih dana šutimo na srpska otvaranja novih pregovaračkih poglavlja premda naše ranije uvjete za tako nešto posve ignoriraju. Za to vrijeme jedino Ameriku konzekventno ignoriramo. Dobro obaviješteni krugovi tvrde da im ne odgovaramo čak niti na konkretna pisma namjere glede američkih ulaganja!

Tako smo najprije sa Račanom, a onda i sa Milanovic/ Josipovićevom obranom izručenja Perkovića, Berlin gurnuli u naručje Beograda, da bi sada isti film gledali sa našim odnosom prema SAD-u!”, napisao je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI