ĐUKANOVIĆ PORUČIO SRBIJI: ‘Ako treba, branit ćemo Crnu goru iz šume kao naši preci’

Govoreći za sarajevsku Fejs televiziju, crnogorski predsjednik Milo Đukanović između ostalog je izjavio:

“Imamo državu jer smo je branili u šumi, ne u parlamentu”

“Branit ćemo je svim sredstvima, kao što sam rekao, i iz šume! Nećemo se valjda tu razlikovati u odnosu na generacije naših predaka. Kako mislite da se Crna Gora obranila kroz prethodna stoljeća, otkud Crnoj Gori deset stoljeća državnosti? Tako što nije branjena u parlamentu, nego oružjem, u šumi.”

Dodao je i da bi u eventualnoj obrani Crne Gore radili ono što bi i drugi radili “kada bi im netko došao rušiti krov nad glavom mimo njihove volje”.

Ogolio velikosrpsku politikuNaveo je da se današnja politička realnost ne razlikuje previše od one s početka 90-ih godina prošlog stoljeća te kazao kako je onaj tko ne vidi da se, na neki način, restaurira nacionalistička politika iz tog vremena – “politički slijep”:

“Podsjetit ću vas, tada se krenulo sa idejom da se štite interesi ugroženog srpskog naroda u drugim državama. Zaštita navodno ugroženog srpskog naroda u Crnoj Gori podrazumjevala je rušenje suvereniteta crnogorske države i besprizorno miješanje u njen unutarnji politički život”, rekao je Đukanović.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI