ĐURĐEVIĆ SE OGLASILA O POHVALAMA MILANOVIĆA: ‘Izuzetno cijenim što je Predsjednik Republike prepoznao moj znanstveni i stručni rad’

Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Prava bura i povišeni tonovi već danima pune stupce naših medija a vezano uz temu Vrhovni sud i tko bi trebao preuzeti tu funkciju. Jučer su ponovno zaratili Milanović s jedne i HDZ, odnosno premijer Plenković i predsjednik Sabora Jandroković s druge strane.

Predsjednik Zoran Milanović javno je istaknuo koga želi vidjeti na čelu Vrhovnog suda. Hrvatskom saboru će naime za predsjednicu Vrhovnog suda predložiti profesoricu s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Zlata Đurđević, inače predstojnica Katedre za kazneno procesno pravo na tom fakultetu.

“Osoba je prva liga. To što ne odgovara ekipi i to što HDZ želi trgovati”, pohvalio ju je predsjednik Republike.

Na njegove riječi osvrnula se i sama profesorica Đurđević koja kaže kako izuzetno cijeni gestu Predsjednika Republike.

“Izuzetno cijenim što je Predsjednik Republike prepoznao moj znanstveni i stručni rad i javno zalaganje za vladavinu prava i demokratski sustav te me je predložio na čelno mjesto sudbene vlasti. Moj osobni integritet, dosadašnji rezultati i profesionalna nastojanja mi nalažu da ga prihvatim te da i u Ustavom predviđenom političkom načinu izbora štitim ugled dužnosti Predsjednika Vrhovnog suda i sutkinje Vrhovnog suda Republike Hrvatske zadržavajući svoju samostalnost i neovisnost. Stoga ću u ovom postupku, kao i do sada, poštivati vladavinu prava i pravni poredak Republike Hrvatske što je i glavna i jedina zadaća sudbene vlasti”, napisala je Đurđević za N1 televiziju. 



Facebook Comments

Loading...
DIJELI