Dvojica Bugara optužena zbog trovanja izbjeglica kod Novske

Nikola Cutuk/PIXSELL

Tužiteljstvo sumnjiči optužene da su doveli u opasnost živote tih ljudi, dok od suda traži da im produlji istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i ponavljanja kaznenog djela

Protiv dvojice bugarskih krijumčara koje općinsko državno odvjetništvo u Sisku tereti da su sredinom prosinca u neljudskim uvjetima u kombiju prevozili 67 Afganistanaca od kojih je njih 35 završilo u bolnici podignuta je optužnica.

Bugare u dobi od 43 i 50 godina sumjiče da su 67 migranata prevozili 17. prosinca bez putnih isprava. Mlađi osumjičenik u Srbiji je dogovorio s Afganistancem da će zajedno s drugookrivljenim za 4000 eura prevesti najmanje 40 afganistanskih državljana kroz Hrvatsku do granice sa Slovenijom.

Teretnim vozilom britanskih oznaka upravljao je 50-godišnjak koji je na autocesti A3 Lipovac-Bregana preuzeo 67 stranih državljana i to u zatvoreni, skučeni tovarni prostor tog vozila, bez otvora za strujanje svježeg zraka, svjestan da time ugrožava njihovo zdravlje i živote, objavilo je Državno odvjetništvo.

Prvoosumnjičeni 43-godišnjak je, pak, prema sumnjama tužiteljstva vozio osobnim automobilom ispred teretnog vozila radi pravovremenog uočavanja policije. No, teretno vozilo u blizini naplatne postaje Novska zaustavili su policajci koji su u tovarnom prostoru pronašli najmanje 35 osoba u nesvijesti čiji je život spašen zahvaljujući pravovremenom medicinskom pomoći, objavilo je tužiteljstvo.

Tužiteljstvo sumnjiči optužene da su doveli u opasnost živote tih ljudi, dok od suda traži da im produlji istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i ponavljanja kaznenog djela, javlja HRT.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI