EKSKLUZIVNO: Brat Gorana Marića 2000. dobio otkaz u Čistoći nakon što se potukao s članom Uprave Brankom Pintarićem!

Igor Kralj/PIXSELL

Nakon tučnjave dobio je otkaz s ponudom novog ugovora, i premješten je u drugu radnu organizaciju ZGOS, na manje složene poslove i manju plaću. Istovremeno je izgradio kuću, uz nezaposlene suprugu i četvoro djece.Bravo Svetimire. Stoga nije ni čudno što je ministar Goran Marić, nakon što je izbila afera s bratom Svetimirom odlučno odgovorio SDP-ovcu Bauku da se u korizmi ne bi odrekao ničega pa ni svoga brata

Svakim novim danom u javnost cure novi pikantni detalji o obitelji ministra državne imovine Gorana Marića. Nakon što je otkriveno da je ministrov brat Svetimir Marić, imenovan na mjesto člana Uprave HŽ-ove tvrtke kćeri, pa je nakon burne reakcije javnosti podnio ostavku, mediji otkrivaju i da je šogor ministra Marića u HŽ-u promaknut u isto vrijeme kad mu je brat imenovan u upravu HŽ-ove tvrtke. I dok kuloari bruje da bi moglo izaći još nepravilnosti vezanih za najmoćnijeg ministra u Plenkovićevoj Vladi, Jutarnji list objavljuje kako je ministarstvo kulture lani, dok ga je vodio Marićev stranački kolega Zlatko Hasanbegović, otkupilo Marićevu knjigu “Slom lažnog proroštva”.

Za 85 primjeraka uplaćeno je 13.515 kuna i to tvrtki Marićeva sina koja je izdavač knjige i koja je bila otvorena samo zbog objave te knjige. Naravno da Marić u svemu tome ne vidi ništa sporno pa kaže da je to uobičajena praksa ministarstva kulture. ‘Nakladnici prijavljuju knjige na temelju natječaja koji nekoliko puta godišnje objavljuje ministarstvo kulture. I zašto bih bio u sukobu interesa’, komentirao je na svoj način ministar Marić. U međuvremenu u javnost još nije procurila informacija je li se ministrov brat Sveimir Marić ponovno uhljebio u Holding ili u integrirani promet ili ZET, nakon što ga je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao da im pomogne da rade zajedno. Bandić je tim povodom, podsjetimo, rekao da je u Hrvatskoj dosta ludila te da će predstavnici Uprave Holdinga razgovarati s gospodinom Marićem, ukoliko želi raditi i pomoći u Holdingu, dobro je došao.

Inače, Svetimir Marić je bio zaposlen u Čistoći od 1999. – 2000. godine, gdje je radio na mjestu člana Uprave. O tome je u javnosti već bilo riječi. No, ono što javnost ne zna a što naš portal ekskluzivno otkriva jeste to da se Svetimir tada potukao s drugim članom Uprave Brankom Pintarićem u njegovoj kancelariji. Dobio je otkaz s ponudom novog ugovora, i premješten je u drugu radnu organizaciju ZGOS, na manje složene poslove i manju plaću. Istovremeno je izgradio kuću uz nezaposlenu suprugu i četvero djece. Bravo Svetimire. Stoga nije ni čudno što je ministar Goran Marić, nakon što je izbila afera s bratom Svetimirom odlučno odgovorio SDP-ovcu Bauku da se u korizmi ne bi odrekao ničega pa ni svoga brata.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI