EKSPRESAN ZET-ov POTEZ: Od srijede se polusatna vožnja tramvajem plaća 4 kune!

Sanjin Strukic/PIXSELL

Nova karta s valjanošću od 30 minuta u prvoj zoni i cijenom od 4 kune od sutra će, kako je ranije i najavljeno, biti u opticaju

Namijenjena je za kraća putovanja u dnevnom prometu tramvajem, autobusom i uspinjačom, a moći će se kupiti na svim prodajnim mjestima ZET-a, kioscima i u vozilima.

Osim u papirnatom obliku, karta će biti dostupna i u elektroničkom izdanju. Putnici koji će prijevoz plaćati vrijednosnom kartom na zaslonu uređaja za registraciju trebat će prije prislanjanja kartice odabrati kupnju karte od 30 minuta.

Tako kupljena karta vrijedit će pola sata, bez obzira na smjer putovanja, dok će, kao i uobičajena pojedinačna karta, papirnata vrijediti u jednom smjeru.

Naime, polusatna karta vrijedit će samo za prvu zonu, odnosno za cijelo područje grada Zagreba. Nova karta će vrijediti za prijelaz s tramvaja na autobus i obrnuto.
Građani se tramvajem, autobusom i uspinjačom mogu voziti unutar 30 minuta.

Karte će se standardno moći kupiti na prodajnim mjestima ZET-a, kioscima i njihovim vozilima, a jedino po čemu će se razlikovati jest po boji i otisnutoj cijeni.



Izvor: zagreb.info

Facebook Comments

Loading...
DIJELI