ELON MUSK OTPUSTIO OKO 50 POSTO SVOJIH ZAPOSLENIKA! Najbogatijeg čovjeka na svijetu muče visoki infrastrukturni troškovi društvene mreže!

Foto: Pixabay

Twitter Inc u petak je privremeno zatvorio svoje urede i radnicima prekinuo pristup sustavima, a zaposlenici će elektroničkom poštom biti obaviješteni o tome hoće li dobiti otkaz.

Ovaj potez uslijedio je nakon tjedna kaosa i neizvjesnosti oko budućnosti tvrtke pod novim vlasnikom Elonom Muskom. Tvrtka za društvene medije rekla je u e-poruci osoblju da će ih do petka u 9 sati ujutro po pacifičkom vremenu obavijestiti o rezovima osoblja, piše Reuters.

“U nastojanju da postavimo Twitter na zdravi put, u petak ćemo proći kroz težak proces smanjenja naše globalne radne snage”, navodi se u elektroničkoj poruci poslanoj u četvrtak.

U memorandumu također piše: “Svjesni smo da će ovo utjecati na brojne pojedince koji su dali vrijedan doprinos Twitteru, ali ovaj je potez nažalost neophodan kako bi se osigurao uspjeh tvrtke.”

“Ako ste u uredu ili ste na putu do ureda, vratite se kući”, navodi se u memorandumu, piše Sky News.Najbogatija čovjek na svijetu planira otpustiti oko 3.700 zaposlenika Twittera, ili otprilike polovicu radne snage, dok nastoji smanjiti troškove i nametnuti zahtjevnu novu radnu etiku.

Twitter je rekao da će pristup uredima biti obustavljen “kako bi se osigurala sigurnost svakog zaposlenika, kao i Twitter sustava i podataka o korisnicima”.

“Što se tiče smanjenja radne snage na Twitteru, nažalost, nema izbora kada kompanija gubi više od 4 milijuna dolara dnevno. Svi koji su otpušteni dobili su tri mjeseca otpremnine, što je 50 posto više od zakonske obveze”, napisao je Musk u novoj objavi na Twitteru.

Sve se ovo događa iako je tvrtka prošli mjesec uvjeravala osoblje da nema planova za masovna otpuštanja nakon izvješća u američkim medijima da Musk želi otpustiti 75 posto od 7500 zaposlenih nakon što je preuzeo kompaniju za 44 milijarde dolara.

Prema novinskoj agenciji Reuters, Musk je naredio Twitterovim timovima da u godišnje infrastrukturne troškove smanje za milijardu dolara.

Prošlo je tjedan dana otkako je Musk ušetao u sjedište Twittera u San Franciscu noseći umivaonik. Obavijest o otpuštanju obilježava tjedan dana od čistki od strane poduzetnika.

Već je otpustio upravu društvene mreže, koju je optužio da ga je dovela u zabludu oko broja spam računa na platformi, obećao je da će uklanjanje spam računa biti jedan od njegovih glavnih prioriteta, a iznio je planove da počne naplaćivati Twitterove plave kvačice po osam dolara.

Strahovi zbog potencijalno labavog stava osnivača Tesle i SpaceX-a o moderiranju sadržaja doveli su do toga da mnogi pravi korisnici razmišljaju o napuštanju platforme, uključujući i neke slavne osobe.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI