ELON MUSK PREUZEO TWITTER: Prvi potez mu je bio otpuštanje najvišeg vodstva i izbacivanje direktora iz zgrade

Foto: Guliver

Milijarder, ali i osoba koja puno ulaže, Elon Musk, nakon dosta previranja, u četvrtak je zaključio veliki posao i preuzeo društvenu mrežu Twitter. U taj je posao uložio 44 milijarde dolara, a prvi potez mu je bio otpuštanje najvišeg vodstva i izbacivanje direktora Twittera Paraga Agrawala iz zgrade, objavio je Reuters.

Otpustio je i glavnog financijskog direktora Neda Segala te šefa za pravna pitanja i politike Vijaya Gaddea.

Agrawal i Segal bili su u Twitterovom sjedištu u San Franciscu kada je dogovor sklopljen i ispraćeni su van, tvrde izvori. Iz Reutersa su ih upitali za komentar, međutim još uvijek nisu odgovorili.

Musk je na Twitteru potvrdio da je preuzimanje završeno.

Njegov prvi komentar bio je: “Ptica je oslobođena”.Ranije ovog mjeseca izjavio je da trenutno plaćaju previše za Twitter u odnosu na ono što nudi, ali je uvjeren kako će u sljedećem razdoblju ta platforma pod njegovom kontrolom vrijediti i 10 puta više.

Inače, Musk je dosadašnje čelnike optužio da su njega i investitore doveli u zabludu oko broja lažnih računa na platformi, kao i da mu nisu pružili jasne argumente oko toga kako ostvariti visoke ambicije koje ima s tom utjecajnom društvenom platformom.

Musk je dodao da na Twitteru želi poraziti “spam botove”, učiniti javno dostupnima algoritme koji određuju kako će se sadržaj prezentirati korisnicima te spriječiti da platforma postane komora za mržnju i podjele.

Zasad se ne zna kako namjerava to sve postići i tko će voditi tvrtku. Također je najavio i otpuštanja, čime približno 7.500 Twitterovih zaposlenika ostaje zabrinuto za svoju budućnost.

Još je ranije rekao kako želi da Twitter postane “najpoštovanija platforma za oglašavanje”, što se tumačilo kao pokušaj stjecanja povjerenja oglašivača uoči očekivane kupovine te društvene mreže.

Na kraju je poručio da tom akvizicijom želi “pomoći čovječanstvu”. Ma što god to značilo.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI