Emmanuel Macron preuzeo dužnost francuskog predsjednika

Macron je u Elizejsku palaču stigao u nedjelju prijepodne gdje ga je dočekao predsjednik Francois Hollande. Nakon duljih privatnih razgovora Macron je ispratio Hollandea koji je mahnuo i sjeo u Citreon i napustio predsjedničku palaču

Emmanuel Macron preuzeo je dužnost francuskog predsjednika. Završila je ceremonija inauguracije u Elizejskoj palači. Macron bi tijekom dana trebao imenovati novog premijera a vlada bi se trebala oformiti u utorak. Predsjednik je na putu prema Slavoluku pobjede gdje će položiti cvijeće na Grob neznanog junaka.

Macron je u Elizejsku palaču stigao u nedjelju prijepodne gdje ga je dočekao predsjednik Francois Hollande. Nakon duljih privatnih razgovora Macron je ispratio Hollandea koji je mahnuo i sjeo u Citreon i napustio predsjedničku palaču.

Macron bi, prema najavama, do kraja tjedna trebao posjetiti francuske snage u Maliju u kojemu je Francuska vojno intervenirala 2013 kako bi uklonila militante Al-Q’aide. Prvi vanjskopolitički susret bit će, prema najavama, s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel u ponedjeljak.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI