EPIDEMILOGINJA HZJZ-a NAJAVLJUJE PROMJENE! ‘Brojke zaraženih mogle bi biti i gore, nove mjere moguće već za nekoliko dana

“DANAS imamo rekordan broj novih slučajeva, to je posljedica okupljanja i brzog širenja omikrona. Broj novooboljelih je očekivan nažalost jer vidimo kako je bilo u ostalim zemljama, tako očekujemo i kod nas. U sljedećih nekoliko dana brojevi bi mogli biti i veći”, rekla je Dijana Mayer, epidemiologinja HZJZ-a.

Velik je pritisak za testiranje, kaže.

“Molimo ljude za strpljenje, nije nužno da svi dođu drugi dan. Čeka se dva do tri dana. Treba nam svima strpljenje da izdržimo sljedeći val”, rekla je.


“Sada je pravo vrijeme da se pridržavamo postojećih mjera”, rekla je Mayer te dodala da će se mjere prilagođavati ovisno o tome kakva će biti situacija u sljedećim danima, odnosno kakva će biti u pojedinoj županiji.

Potvrdila je da prilagođene mjere možemo očekivati već za nekoliko dana.“Vidjet ćemo ovisno o broju novooboljelih i pritisku na bolnički sustav”, rekla je Mayer.

Na kraju je ponovila koje sve mjere treba poštovati.

“Držanje distance, pravilno nošenje maske, provjetravanje prostorija, pojačana osobna higijena i cijepljenje. Tko se nije cijepio prvom dozom, otići se cijepiti. Tko je dobio dvije doze, obvezno dobiti docjepnu dozu”, poručila je Mayer za HRT.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI