Epidemiolog kritizirao Milanovića: Nisam čuo da se umire od karijesa, a od koronavirusa je umrlo pola milijuna ljudi

Rekordna brojka od 140 novozaraženih samo je nastavak dramatičnog rasta oboljelih koji prati Hrvatsku posljednjih dana. Naime, u srijedu smo imali 53 nova slučaja, dan kasnije broj se popeo na 91, dok je u petak bilo 116 novooboljelih.

Brojke od subote samim time pokazuju da je u samo četiri dana gotovo trostruko više novozaraženih, što je posebno zabrinjavajuće kada uzmemo u obzir da rast broja oboljelih četiri dana zaredom nismo imali od početka travnja, s time da se tada radilo o puno manjim brojkama.

Da nikako nije vrijeme za opuštanje smatra i Branko Kolarić, specijalist epidemiolog u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, koji također navodi da bi brojke mogle i dalje rasti te ne isključuje mogućnost da u jednom danu imamo i 200 novozaraženih.

Upravo zato ističe da smo s uvođenjem strožih mjera trebali krenuti dva ili tri tjedna ranije, piše Jutarnji list.

“Političari su se u vrijeme predizborne kampanje više bavili politikom i vjerujem da nije bilo izbora da bi se donosile drugačije, strože mjere”, kaže Kolarić i osvrće se na izjavu Zorana Milanovića o koronavirusu kao karijesu:



“Nisam čuo da je netko umro od karijesa, dok je pak od koronavirusa umrlo više od pola milijuna ljudi.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI