Epidemiologinja HZJZ-a: Apeliramo i na vlasnike klubova i na mlade – poštujete epidemiološke mjere

Epidemiologinja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Dijana Mayer odgovorila je na pitanje imamo li novo žarište u Dalmaciji.

Podsjetimo, u protekla 24 sata nešto je manje novozaraženih u Hrvatskoj nego dan prije. Zabilježen je 61 novi slučaj, od čega najviše, gotovo polovica u Dalmaciji.

“Možemo povezati takav broj novooboljelih uz ove županije koje su uz more, Splitsko-dalmatinska, ličko-senjska, zadarska, šibensko-kninska jer je tamo u jeku turistička sezona, a imamo dosta turista i puno mladih koji se okupljaju u noćnim klubovima”, kazala je.

Na pitanje kakva je njezina poruka mladima koji idu u noćne klubove, ali i vlasnicima noćnih klubova, kazala je:

“Apeliramo na mlade kad već moraju ići u klubove neka idu u klubove na otvorenom, izbjegavajte zatvorene prostore. Apeliramo na vlasnike noćnih klubova – postoje odluke, preporuke Stožera Civilne zaštite, gdje kažu koliki je maksimalan broj osoba po noćnom klubu, preporuke u smislu držanja fizičke distance, korištenja dezinfekciskih sredstava. Ali naravno da je teško, ali apeliramo i na vlasnike i na mlade – poštujete epidemiološke mjere bit će vam lakše da imamo što manje, što manje novooboljelih”, pišu Vijesti.hr.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI