EPIDEMIOLOGINJA KOMENTIRALA COVID POTVRDE: ‘Revidirat ćemo ih u skladu s preporukama EU’

Screenshot N1

Epidemiologinja HZJZ-a Iva Pem Novosel gostovala je u emisiji “U mreži prvog” HRT-a i rekla “kako će Hrvatska, u skladu s preporukama iz Europe, revidirati trajanje covid-potvrda”.

“Do sada smo smatrali da nakon preboljenja i potpunog cijepljenja s dvije doze ta zaštita traje 12 mjeseci, odnosno i covid-potvrde su vrijedile 12 mjeseci. Međutim, sada, u sklopu novih okolnosti širenja omikrona Europom, a vjerojatno i kod nas, i mi ćemo morati revidirati njihovo trajanje u skladu s preporukama europskih stručnjaka. Bit će kraće, na nivou EU-a se najavljuje skraćenje na 9 mjeseci”, istaknula je Pem Novosel.

Govorila je o tome kako se u Hrvatskoj nastavlja i cijepljenje stanovništva, a većina građana koja je posljednjih dana dolazila na cijepljenje, došla je po booster dozu.

“U subotu je npr. bilo 22 tisuće cijepljenih osoba i od toga je više od 14 tisuća primilo booster dozu, oko 6 i pol tisuća je primilo drugu dozu, a svega 2 tisuće prvu dozu. U svakom slučaju je interes za cijepljenje posljednjih tjedana visok i raste, i sve više osoba prima i tu booster dozu”, naglasila je Pem Novosel.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI