Erjavec zaprijetio da će sabotirati hrvatsku turističku sezonu!

Zeljko Lukunic/PIXSELL

'Ako to pitanje još bude otvoreno i ako arbitražna odluka ne bude implementirana, bit će teškoća i već sam rekao da se ta stvar neće lako riješiti”', kazao je

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec izjavio je da bi Slovenija mogla sabotirati hrvatsku turističku sezonu u slučaju da Hrvatska odbije primijeniti odluke arbitražnog suda o Piranskom zaljevu, prenose srpski mediji.

Na slovenskoj televiziji “Tv City”, Erjavec je na pitanje šta će se dogoditi u slučaju da odluka arbitražnog suda o granici sa Hrvatskom stigne uoči turističke sezone i navale Slovenaca na hrvatsku obalu, rekao:

“To će sigurno više naškoditi Hrvatskoj. Mislim na one koji će iz Austrije i Njemačke preko Slovenije putovati u Hrvatsku. Ako to pitanje još bude otvoreno i ako arbitražna odluka ne bude implementirana, bit će teškoća i već sam rekao da se ta stvar neće lako riješiti”.

Novi list također najavljuje skoru eskalaciju slovenačko-hrvatskog spora oko sudbine arbitraže i odluke arbitražnog suda, koja se očekuje ove godine.

Slovenska politika očekivala je da je promjenom vlade u Zagrebu postojala šansa za promjenu odluke o odustajanju od arbitraže i za vraćanje Hrvatske u taj postupak, ali su se ta očekivanja izjalovila nakon što je nova vlada u Zagrebu jasno dala do znanja da je za nju arbitražni sporazum mrtav.



Hrvatska je Sloveniji ponudila još jedan pokušaj bilateralnog rješavanja spora, što Ljubljana, kako se navodi, nije prihvatila, podsećajući da je arbitraža jedini način da se reši spor koji dve države bilateralnim pregovorima nisu uspele da rieše u posljednjih 25 godina.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI