Esih: Uklanjanje biste Ivi Loli Ribaru nije uvjet za podršku proračunu

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Esih je novinarima rekla da njezina stranka sigurno neće uvjetovati jedno s drugim, jer je proračun preozbiljna stvar

Zastupnica u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Neovisnih za Hrvatsku Bruna Esih izjavila je u četvrtak da prihvaćanje gradskog proračuna za 2018. njezin Klub neće uvjetovati zahtjevom za uklanjanjem biste Ive Lole Ribara.

Mi smo partneri u skupštinskoj većini, bit ćemo vrlo konstruktivni, predat ćemo određene amandmane na proračun, a sve radimo u dogovoru sa službama Grada Zagreba”, kaže Esih. Ocijenila je da se radi o stabilizacijskom proračunu, s obzirom da Zagreb trenutno nema previše sredstava, pa će podržati “ono što je pripremljeno i što se može u ovom trenutku napraviti, a skladu je s njihovim programom”.

Na pitanje je li vladajuća koalicija stabilna, Esih je odgovorila potvrdno. “Koalicija je za sada stabilna i ne vidim nikakvog razloga da to ne bude. Danas je samo prvo čitanje proračuna pa će svatko imati prostora izraziti svoj stav i podnijeti amandmane”, poručila je Esih. Novinari su pitali i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića očekuje li poteškoće oko usvajanja gradskog proračuna za iduću godinu, a on je odgovorio da je sve u redu. “Koje poteškoće? Ne razumijem. Ja, koliko znam, sve je u redu”, rekao je Bandić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI