ESTRADNE DAME NA KOJE JE BANDIĆ SPISKAO GRADSKE NOVCE: ‘Dijelilo se šakom i kapom!’

S pokojnim zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem odlično su surađivale brojne dame s hrvatske estradne scene.

Kako je Bandić djelovao vidljivo je cjelokupnoj javnosti unazad desetak dana otkako traju privođenja njegovih najbližih suradnika, no, premda je i sami gradonačelnik ranijih godina privođen to njegove odnose s brojnim suradnicima i suradnicama nije poljuljalo.

Tako je primjerice jedna od istaknutijih članica njegove Stranke rada i solidarnosti godinama bila poznata violončelistica Ana Rucner koje je ujedno jedno vrijeme bila i članica zagrebačke Gradske skupštine koju je napustila prepuštajući svoju zastupničku poziciju kolegici Nataliji Prici.

Pisalo se svojedobno kako joj je Bandić za jedno putovanje u kinu odobrio čak 40 tisuća kuna. Naime, gradonačelnikovim zaključkom o korištenju sredstava Bandić je iz gradskog proračuna dodijelio violončelistici Rucner navedeni iznos kako bi se pokrili troškovi njenog putovanja, u sklopu sufinanciranja proljetnog projekta Colodiana, iza kojega je stajalo društvo Meritum komunikacije iz Svete Nedelje. Projekt je to za kojega do tada nitko nije čuo, niti je ikada sudjelovao na ijednom javnom natječaju.

“Tvrtka Meritum d.o.o. obratila se gradonačelniku Grada Zagreba s molbom za sufinanciranje projekta Colodiana, predstavljanje Zagreba i Hrvatske u Kini. Riječ je o višegodišnjem projektu međunarodne kulturne suradnje, u sklopu kojega će renomirana glazbenica Ana Rucner, serijom turneja po kineskim provincijama i gradovima, predstavljati djela koja svjedoče o hrvatskoj kulturnoj baštini, te će također predstavljati ljepote Zagreba i Hrvatske, s ciljem povećanja dolazaka kineskih turista u Zagreb i Hrvatsku”, tvrdili su tada iz Meritum komunikacija, a svoj stav na ovu temu objasnili su i u Gradskoj upravi.



“Temeljem zaključka gradonačelnika Grada Zagreba za sufinanciranje ovog projekta, te putnih troškova odlaska u Kinu, odobrena su sredstva u iznosu od 40.000 kuna. Sredstva za navedenu namjenu planirana su u Planu sredstava za financiranje javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2018. godinu, s pozicije Međunarodna, međužupanijska i međugradska suradnja”, pojasnili su.

I poznata redateljica Irena Škorić od Bandića je mimo javnog natječaja dobila 50 tisuća kuna bez ikakve procedure, ta su joj sredstva dodijeljena za animirani film, a dodjela je išla preko Gradskog ureda za kulturu.

U skladu s Bandićevom odlukom Škorić je za svoju tvrtku Artizana film bez scenarija, predloška ili financijskog plana dobila pozamašan iznos. Zanimljivo je podsjetiti na to da je Škorić slovila za jednu od najbližih suradnica bivšeg predsjednika Josipovića u čijoj je stranci bila članica, a u medijima se spominjala i radi sudskog spora protiv tarot majstorice na koju je potrošila skoro pola milijuna kuna, kupujući od nje punjenja kristala.

Hađur je redateljicu, piše u tužbi, uvjerila da ima rješenje za njezine muke i da će joj kristalima skinuti uroke, a ako je suditi prema optužnici Općinskoga državnog odvjetništva, u redateljici je gatara vidjela – bankomat.

Od početka njihovih druženja, pa sve dok nisu pale teške riječi i prijetnje 2016. godine, zbog čega se u slučaj umiješala i policija, Škorić je Hađur dala više od 400 tisuća kuna.

Svojedobno se problematizirala i prodaja četverosobnog stana na zagrebačkom Jarunu smještenog tik u Jezero. Nekretninu od 130 kvadrata u vlasništvu Grada Zagreba kupila je proslavljena atletičarka Sandra Perković za 1,38 milijuna kuna.

Grad je za početnu cijenu odredio 1.380.000 kuna, a sudska vještakinja Nedjeljka Čengija procijenila je da četverosobni stan s parkirnim mjestima i terasama vrijedi 1432 eura za kvadratni metar, tj. 186.222 eura, što iznosi 1.384.344,47 kuna.

Sandra se jedina javila na natječaj te je u lipu ponudila istu svotu novaca koju je predložila i vještakinja, što zvuči dosta nevjerojatno.

Stan je 2014. otkupljen od tvrtke Gradko za 992 tisuće kuna s PDV-om. Ugovor o kupnji potpisao je gradonačelnik Milan Bandić. Zatim je donesena odluka da se stan dodijeli Sandri Perković.

Perković se 2015. godine uselila u stan nakon što je potpisala s Gradom petogodišnji ugovor o najmu. Plaćala je zaštićenu najamninu od 13,50 kuna po kvadratnom metru, odnosno 1352 kune mjesečno.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI