EUROZASTUPNIK HDZ-a KOMENTIRAO ENERGETSKI PAKET EU-a: ‘Sigurno je da se nećemo smrzavati i nećemo biti bez energenata’

Screenshot/N1

Europska unija objavila je energetski paket koji ide u smjeru regulacija tržišta energije, rekao je eurozastupnik HDZ-a Tomislav Sokol za N1.

Naglasio je kako se ne može “sve prepustiti tržištu i spekulacijama, već se radi o doista važnom resursu, koji mora biti reguliran na određeni način”.

“Mislim da definitivno situacija kada cijene divljaju i kada je situacija na tržištima neizvjesna, da je logično da se EU uključi”, rekao je Sokol.

Istaknuo je da je važna diverzifikacija energije, te da je tu Hrvatska bila država koja je napravila pravi potez s investicijama u LNG terminal.

“To nam sada puno znači, mada je veći dio oporbe bio protiv toga. Kada je riječ o posebnim mjerama, smatram da je tu važno ulaganje u nuklearnu energiju. Mislim da je ova kriza pokazala da oslanjanje na isključivo vjetroelektrane i solarnu energiju nije rješenje problema. Njemačka i neke ostale države napravile su veliku grešku kada su zatvorili nuklearne elektrane pod utjecajem zelenih opcija. Zelena tranzicija treba biti umjerena”, naglasio je Sokol.



Zaključio je kako je “sigurno da se nećemo smrzavati i nećemo biti bez energenata”.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI