Evo što je Agrokor odgovorio ruskom veleposlaniku koji je rekao da im više ne planira pomagati!

Robert Anic/PIXSELL

Azimov je dodao da ako Agrokor ne vrati novac, morat će to rješavati sa Sberbankom, no da Rusija ne pretendira ni na jedan dio Agrokora

Veleposlanik Ruske Federacije u Hrvatskoj, Anvar Azimov, na konferenciji za novinare u petak u Zagrebu izjavio je da Rusija više ne planira kreditirati Agrokor.

“Mi smo puno puta davali kredit Agrokoru, jer smo htjeli stabilizirati tvrtku. Više nećemo davati kredite. Nadam se da će Agrokor vratiti sve svoje obveze i kredite. Sberbank kreditira različite gospodarske subjekte. Ako će se Agrokor ponovno obratiti, dakako da ćemo razmotriti to pitanje, ali isključivo u svjetlu svih financijskih poteškoća u kojima se nalaze”, rekao je Anzimov.

Na odgovor iz Agrokora nije trebalo dugo čekati:

“Agrokor ima intenzivnu i kontinuiranu komunikaciju sa svim investitorima pa tako i s investitorima iz Rusije. Trenutačno nema nikakvih zahtjeva za novu izloženost ruskih investitora – banaka prema Agrokoru, kao što je njegova ekselencija veleposlanik Anvar Azimov izjavio. I Agrokor to potvrđuje. Ruski investitori podupiru razvoj hrvatske regionalne ekonomije i to se jako cijeni”, reakcija je Agrokora na istup ruskog veleposlanika.

Podsjetimo, Azimov je dodao da ako Agrokor ne vrati novac, morat će to rješavati sa Sberbankom, no da Rusija ne pretendira ni na jedan dio Agrokora.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI