EVO ŠTO POSJEDUJU ČLANOVI PLATFORME MOŽEMO! ‘Najlošije’ među njima stoji zagrebački gradonačelnik

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Veliku buru u javnosti izazvala je objava imovinske kartice nove saborske zastupnice iz platforme Možemo! Urše Raukar Gamulin.

Svoje bogatstvo ona je objasnila time da potječe iz imućne obitelji te da je imovinu stekla nasljedstvom i denacionalizacijom.

Njezin pradjed bio je Ivan Kukuljević Sakcinski pa na popisu imovine ima zbirke umjetnina, poslovne prostore, kuće, vinograde, stanove i zlatne poluge.


Njezine kolege iz platforme Možemo! ne mogu se pohvaliti tolikim bogatstvom, ali nisu ni siromašni.

Rada Borić, iz Nove ljevice ima ušteđevinu od čak 156.000 eura i 11.000 američkih dolara. Posjeduje i dionice Hrvatskog telekoma, kao i stan od 58 kvadrata.Danijela Dolenec i njezin suprug, imaju čak tri stana. Prije nego što je postala zamjenica gradonačelnika, radila je kao izvanredna profesorica na Fakultetu političkih znanosti.

Najveći sat ima 82 kvadrata i vrijedi više od milijun i 250.000 kuna, a stekli su ga kombinacijom nasljedstva i kredita. Isto je i sa stanom od 39 kvadrata, a nekretninu od 67 kvadrata, Dolenec je stekla darovnim ugovorom.

Sandra Benčić i njezin suprug, posjeduju stan u Trnju od 38,70 kvadrata u vrijednosti od 830.000 kuna. Stan je kupljen kreditom, a imaju i Peugeot 207. Prije nego što je postala saborska zastupnica, Benčić je radila kao savjetnica za fondove EU-a.

Stan identične veličine posjeduje i Vili Matula, ali on ga je naslijedio. Njegova supruga ima kuću u Moravicama koju je kupila na kredit. Također je vlasnica stana od 68 kvadrata i suvlasnica još jedne nekretnine u vrijednosti od 480.000 kuna koju je stekla darovnim ugovorom. Matula je suvlasnik dvije oranica, vinograda, a vozi Mitsubishi vrijedan 160.000 kuna.

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević posjeduje automobil Volvo u vrijednosti od 90.000 kuna i stan od 39 kvadrata koji je koštao oko 600.000 kuna.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI