Evo zašto Božo Petrov nije na obilježavanju ‘Bljeska’ u Okučanima!

Ivo Cagalj/PIXSELL

"Što se nas tiče, ako Plenković nema 76 glasova koji mu daju mogućnost za legitimitet i rad Vlade, s obzirom na cijelu situaciju, onda izbori trebaju biti što prije. Neka Plenković preuzme odgovornost za ovo što je napravio. Nama je stalo i do ugleda i digniteta institucija", rekao je Petrov

Nakon što je objavljeno tko se sve od državnoga vrha pojavio u Okučanima na obilježavanju 22. obljetnice vojno-redarstvene operacije ‘Bljesak’, mnogi su primijetili da u gomili HDZ-ovaca nema predsjednika Sabora, Bože Petrova. Razlog tomu je što su se Mostovci odlučili naći u Splitu gdje obilježavaju Praznik rada. Ipak, Petrov nije zaboravio ni na “Bljesak”.

Poručio je da poštuje žrtvu svih hrvatskih branitelja, tu legendarnu akciju i sve što su branitelji učinili za domovinu. Naglasio je da osjeća odgovornost prema braniteljima i Domovinskom ratu kao temelju ove države stoga ih nikad neće koristiti u svrhu političke promocije kao sto su to činili neki drugi, a onda im kasnije okretali leđa.

“Heroji Bljeska, branitelji, zaslužuju potpuno poštovanje i priznanje, a ne da ih se koristi za skupljanje političkih poena. Upravo zbog poštovanja prema toj žrtvi nisam otišao u Okučane, jer sam svjestan kako bi glavna tema bili ja i Andrej Plenković, naš susret i druge teme koje danas tamo nisu poželjne ni bitne. Odlučio sam tako, jer u prvom planu mora biti obilježavanje akcije Bljesak”, izjavio je Božo Petrov.

Petrov se u Splitu, odgovarajući na pitanja novinara, osvrnuo i na izjavu ministra financija, Zdravka Marića koji je kazao da nisu razgovarali.

“Ja sam razgovarao s Marićem dan prije, a s obzirom na sve informacije koje smo mi imali, obzirom da cijela hrvatska javnost vidi što se događa, mislim da sve ono što on govori sebi u obranu, ne može stajati. Da sve argmente maknemo, samo to da se mora izuzimati iz odlučivanja o tako važnoj stvari zbog vlastitog sukoba interesa znači da će se paralizirati Ministarstvo financija. Danas imamo paralizirano Ministarstvo gospodarstva radi najveće hrvatske energetske kompanije, nema drugog izlaza osim da Marić više ne bude ministar financija”, kazao je Petrov, javlja N1.



“Ispada da je Vlada Andrej Plenković, a ne ministri. To nije način niti demokratskih vrijednosti, a pogotovo način na koji su smijenjeni ministri i državni tajnici. To nije parlamentarna demokracija, to nisu demokratske vrijednosti. Ako Plenković nije lagao, onda neka to kaže građanima”, rekao je Petrov, dodavši da bi Plenković trebao doći pred Sabor, kao što je došao prvi put, i reći ima ili nema 76 ruku.

“Mora biti iskren prema javnosti inače će ispasti da je HDZ drugi put u godinu dana srušio vlastitu vladu i treba objasniti zašto je to napravio. Kad dva ministra javno kažu da traže odgovornost za nastalu situaciju, žele raščistiti nastalu situaciju, budu smijenjeni. Isti taj dan iz Agrokora javno izađu izvješća o financijama”, dodao je Petrov.

Upitan je li rješenje za ovu situaciju raspisivanje novih izbora, Petrov je rekao da bi za Hrvatsku bolje bilo da ih ne bude. “Ali Andrej Plenković je odlučio srušiti Vladu, on će biti kriv za nove izbore. Ima mogućnost dokazati, u trenutku kad se bude raspravljalo o Zdravku Mariću, da ima povjerenje 76 zastupnika, ako nema, onda treba javno reći i raspisati nove izbore. Sve ovo ostalo, sva ova trgovina koja se događa je nešto što se ne smije dopustiti u Hrvatskoj”, kazao je Petrov, dodavši da političari u Hrvatskoj nisu 20 godina bili korumpirani, situacija oko Agrokora ne bi se ni dogodila.

Upitan kad bi se novi izbori trebali dogoditi, Petrov je kazao da to treba reći Andrej Plenković. “Što se nas tiče, ako Plenković nema 76 glasova koji mu daju mogućnost za legitimitet i rad Vlade, s obzirom na cijelu situaciju, onda izbori trebaju biti što prije. Neka Plenković preuzme odgovornost za ovo što je napravio. Nama je stalo i do ugleda i digniteta institucija. Plenković je govorio cijelu mantru, a sad ako imaju hrabrosti i žele na takav način prevariti birače neka kažu”, rekao je Petrov.

>>> (FOTO) Državni vrh u Okučanima obilježava 22. obljetnicu vojno-redarstvene operacije ‘Bljesak’

Facebook Comments

Loading...
DIJELI