‘FAJT’ ZNANSTVENIKA: Jedan pruža podršku liječnicima, drugi tvrdi da se zdravstveni sustav neće raspasti

Foto: Patrik Macek /Pixsell

Priopćenje Hrvatske udruge bolničkih liječnika o tome kako je zdravstveni sustav pred kolapsom izazvalo je brojne reakcije.

Znanstvenik Ivan Đikić komentirao je njihovo priopćenje na Twitteru.

“Podrška i čestitke hrvatskim liječnicima na svemu što rade u ovim teškim trenucima. Bolnice pretrpane, brojni umiru. Vlada i Andrej Plenković, trebali ste reagirati ranije. Još možete: cijepljenje, maske, distance i covid potvrde dokazano djeluju”, napisao je Đikić.


Član Vladinog Znanstvenog savjeta Gordan Lauc sve je komentirao na Facebooku.

“Dok HUBOL ponovo najavljuje kataklizmu i kolaps zdravstva, ozbiljno istraživanje koje je tim profesorice Ane Marušić nedavno objavio u Lancetu, jednom od najuglednijih medicinskih časopisa, pokazuje suprotno.

Uz sve svoje nedostatke, i s obzirom na sredstva koja ulažemo u zdravstvo, naše zdravstvo je jedan od boljih segmenata u državi. Naravno daleko je od idealnog i puno toga bi moglo i moralo biti bolje, no za razliku od gospodarstva gdje smo drugi najsiromašniji u EU, prema kvaliteti zdravstvene skrbi smo značajno bolji.

Trenutno imamo puno oboljelih od covid-19, no to je još uvijek daleko ispod brojeva od prošle jeseni i možemo biti sigurni da te brojeve hospitaliziranih nećemo imati ove godine. Pandemijski marketing može zazivati kataklizmu koliko god želi, no to se naprosto neće dogoditi“, napisao je Lauc.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI