‘FATALNOJ UJNI’ SUDE VEĆ TREĆI PUT: Njezina supruga ubio je nećak, negira da je s njim ikada bila u ljubavnoj vezi

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Na splitskom Županijskom sudu počinje novo suđenje 35-godišnjoj Slađani Novoselnik koja je u medijima poznata kao ‘fatalna ujna’.

U prvom postupku 2012. godine sudsko vijeće je Slađanu osudilo na 22 godine zatvora zbog poticanja, a njezinog nećaka, sada 27-godišnjeg Matiju Franca, na 10 godina zatvora.

Vrhovni sud je tada u odluci naveo da se mora uzeti u obzir da mladić negira ulogu ujne u ‘stvaranju i održavanju volje za usmrćenje Novoselnika’ te dali uputu da se ocijeni spada li nečinjenje odnosno nesuprotstavljanje odluci počinitelja pod poticanje kao oblik sudioništva u ubojstvu. Presuda je ukinuta.

Drugo suđenje počelo je 2017. godine. Slađana je oslobođena, a nećak je osuđen na osam godina zatvora. Tu je presudu 2019. zbog proceduralnih razloga ukinuo Vrhovni sud. Uz to je ukinuo i istražni zatvor za nećaka.

Matija je 2018. ponovno završio u zatvoru jer mu je bila izrečena sankcija viša od pet godina zatvora. Sutkinja Višnja Strinić 2019. godine dobila je predmet u rad, ali rasprave su bile odgođene zbog epidemije koronavirusa, promjene odvjetnika i drugih razloga.



Podsjetimo, Slađanu terete da je tada maloljetnog nećaka s kojim je imala ljubavnu vezu poticala na ubojstvo supruga Domagoja Novoselnika u Vrisniku na Hvaru 2011. godine.

Prema optužnici Županijskog državnog odvjetništva, Domagoj Novoselnik ubijen je zbog veze između njegove supruge Slađane i nećaka koji je kod ujaka došao živjeti i raditi jer je imao privatnu tvrtku na Hvaru. Odvjetništvo tvrdi da je veza između mladića i ujne počela kada je on imao petnaest godina, a da ga je na zločin potaknula Slađana.

Ona je negirala da je ikada imala seksualni odnos s nećakom te ga nazvala monstrumom. Tvrdila je kako je te večeri išla ranije spavati, a Domagoj i njegov nećak ostali su slušati glazbu. Kazala je da sumnja da joj je mladić nešto stavio u kavu, kako bi zaspala da bi on ostvario svoj naum. Kada se probudila, vidjela je krvavog supruga na podu i mladića s nožem u ruci pokraj njega, piše Slobodna Dalmacija.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI