Filip Zavadlav imao je problema sa zakonom: Nasilje u obitelji i krađa su samo početak

Facebook

Osumnjičenik za trostruko ubojstvo u gradu pod Marjanom, Filip Zavadlov i prije je imao
problema sa zakonom. Bio je prijavljen za zločin iz mržnje zbog prijetnji gej aktivistu, ali
je u tom slučaju oslobođen.

“To se dogodilo prije nekoliko godina u centru grada. Prijatelja i mene su napala petorica muškaraca, a kasnije je policija optužila trojicu i Filipa Zavadlava. Poznajem ga cijeli život, odmah sam im rekao da to nije bio on i oslobodili su ga”, rekao je aktivist za 24sata.

Anonimni aktivist je priznao da ga Filip nije napao i da je s razlogom oslobođen. Osim toga, od 2013. do 2014. godine, počinio je nekoliko kaznenih djela krađe, a s majkom je uhvaćen kako provaljuje u crkvu. Nekoliko puta je prijavljivan za nasilje u obitelji, a nakon što je pretukao brata, osuđen je na mjesec dana zatvora, a uvjetno na šest mjeseci.

Osumnjičenik na sudu nije uopće mogao iznijeti obranu i tužitelji iznose kako s njim nisu mogli voditi normalan razgovor. Izjavio je samo kako su mu ubijeni opsjedali mobitel 20 sati prije masakra. Na trenutke je normalno razgovarao, a onda bi samo zašutio i gledao u prazno. Zbog psihičke rastrojenosti, prevezen je u bolnicu za lišene slobode u Zagrebu.

Istražitelji smatraju kako se on prethodno, putem mobitela, dogovorimo sa žrtvama te će zbog toga biti obavljeno telekomunikacijsko vještačenje njegova mobitela kao i mobitela žrtava.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI