FILIPOVIĆ DEMANTIRA NAPISE NACIONALA: ‘Nikada nisam telefonski razgovarao sa Škugorom, a to je potvrdio i DORH’

Screenshot/N1

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović prošlog tjedna je rekao da glavnog osumnjičenog za golemu pljačku INA-e Damira Škugora poznaje tek površno, da nema ni njegov broj telefona i da nikad nisu pričali na mobitel ni razmijenili poruku.

Tjednik Nacional u svom novom izdanju tvrdi da to nije točno i da je Filipović lagao.

Pozivajući se na visoki pravosudni izvor koji o tome ima neposredna saznanja, Filipović je tajnim mjerama uhvaćen u razgovorima sa Škugorom i da su komunicirali oko HEP-a, navodi tjednik.

“Filipović laže da nema Škugorov broj. Redovno je komunicirao sa Škugorom i uhvaćen je u mjerama. Redovno i često su komunicirali, najviše u vezi HEP-a jer je Škugor bio favorit vrha HDZ-a za predsjednika Uprave HEP-a”, rekao je Nacionalov pravosudni izvor.

O napisima Nacionala oglasio se i sam ministar Filipović.“Nacional je u jednom broju napisao da sam promijenio frizera i da se šišam gdje i premijer, što je notorna laž, a i smiješno je. Nakon toga je bila objava da imam posebnog savjetnika za medije, to se nije dogodilo”, rekao je Filipović.

Osvrnuo se i na Škugora.

“Rekao sam da nikada nisam telefonski razgovorao s gosp. Škugorom, nemam njegov telefonski broj, a da s tim čovjekom nikada nisam telefonski razgovarao potvrdio je i sam DORH”, istaknuo je.

Još jednom je ponovio kako je on u INA-i imenovan dva mjeseca nakon potpisivanja spornog ugovora pa ne može biti vezan uz ovaj događaj. Rekao je kako je cijela afera s INA-om počela sredinom 2020. godine.

“Nekorektno je da me se pokušavam uokviriti u koruptivnu aferu s kojom nema veze. Tražimo odgovornost cijele uprave INA-e. U INA-i je najveći dioničar MOL. U ovoj priči nitko ne spominje one koji vode glavnu riječ, a to su Mađari. Sutra imam razgovor s mađarskom stranom, o svemu ću vas izvijestiti”, naglasio je.

Na novinarski upit o tome hoće li tužiti Nacional, odgovorio je da nikada nije tužio niti jedan medij pa tako neće ni Nacional.

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI