FILIPOVIĆ NAPAO TOMAŠEVIĆA ZBOG HOLDINGA: ‘Ili se radi o namjernom kršenju zakona ili je neznanje ili kršenje zakonskih odredbi’

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

“Ili se radi o namjernom kršenju zakona da bi se spriječila rasprava u Skupštini Zagreba, odnosno ili je neznanje ili kršenje zakonskih odredbi. Povjerenstvo je izdalo smjernicu i uputu kojom se prilikom odabira Uprave treba poštovati Zakon o trgovačkim društvima, regionalnoj ili područnoj samoupravi ili zakon o sprječavanju sukoba interesa. To je uputa i smjernica koja je objavljena svim dužnosnicima i to je nešto što se moralo poštovati”, komentirao je HDZ-ov Davor Filipović to što je gradonačelnik Tomislav Tomašević bez natječaja postavio novu Upravu Holdinga.

Upravu je imenovala Skupština Holdinga koju čine Tomašević i njegovi zamjenici, Danijela Dolenec i Luka Korlaet.

Za predsjednicu Nadzornoga odbora Skupština Holdinga je imenovala Suzanu Brenko i članove odbora Ratka Bajakića i Damira Topića, a imenovan je i djelomični sastav Uprave Holdinga od dva člana – predsjednik Uprave Nikola Vuković i član Uprave Ante Samodol.

Na javnim natječajima koji će biti raspisani u najkraćem mogućem roku birat će se preostala tri člana Uprave te preostali članovi Nadzornog odbora.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet protiv Tomaševića zbog toga što je, tvrdi se, prekršio proceduru imenovanjima novih šefova u Zagrebačkom holdingu. Postupak je pokrenut po službenoj dužnosti, a sumnja se da je Tomašević povrijedio članak 15. Zakon o sprječavanju sukoba interesa, odnosno imenovanja suprotno proceduri.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI