FILIPOVIĆ O ‘KAOSU’ U ZAGREBAČKOM HOLDINGU: ‘Nitko u 100 dana nije očekivao čuda, ali ni ovakvu posljedicu borbe za izborni plijen’

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Bivši kandidat za zagrebačkog gradonačelnika i HDZ-ov zastupnik u Gradskoj skupštini, Davor Filipović za N1 je komentirao način na koji Možemo! upravlja gradom.

Na početku je istaknuo kako “nitko iz oporbe ne likuje da je takva situacija već je njihova dužnost da upozore na ‘kaos u Holdingu'”.

“Nitko u 100 dana nije očekivao čuda jer se ta čuda ne mogu dogoditi. Međutim, nitko nije očekivao ni ovakav kaos, koji je posljedica borbe za izborni plijen”, rekao je Filipović.


Podsjetio je da se Tomašević hvalio kako je “bio konzultant u 40 zemalja svijeta, a vidimo po ovome da se ništa od ovog ne bi događalo da je bio konzultant u ijednoj zemlji svijeta”.

“Ako imate ugovorni odnos, ako je netko isporučio neke usluge te usluge morate i platiti. Nekakav je normalan običaj u poslovanju izvršiti neke obaveze, koje vidimo da gradonačelnik ne izvršava”, istaknuo je.Parafrazirao je stih iz jedne pjesme Hladnog piva: “Imamo dobra kola radi dojma, imamo stav i kad nemamo pojma” na način da u kontekstu Tomaševića, “imamo bicikl radi dojma, imamo stav, ali nemamo pojma”.

Spomenuo je i e-mail Nikole Vukovića, bivšeg predsjednika Uprave Holdinga koji je objavljen u medijima i na portalima.

“On govori da je primao usmene naredbe vezane za kadroviranje što je nedopustivo”, rekao je Filipović.

Govorio je o tome kako je došlo do miješanja članova Nadzornog odbora u rad Uprave, što je nedopustivo, prema njegovim riječima.

Dodao je i kako se vidi da se to događalo po “nalogu samo gospodina Tomaševića”.

“Jutros je u mailu Vukovića on problematizirao visinu kamatne stope na onaj kredit od 400 milijuna kuna kojim se Tomašević hvalio i kako je to povoljna stopa. Ja sam u srpnju problematizirao da je to prevelika stopa. Brojna privatna poduzeća se zadužuju ispod jedan posto. Bilo bi dobro da gradonačelnik i razni stručnjaci poput Bajakića koji su očito ugovarali taj kredit, a ne Uprava, objasne zašto je taj kredit preplaćen”, naglasio je HDZ-ov zastupnik.

Na pitanje mogu li ovrhe poslane Holdingu ugroziti poslovanje, odgovorio je da iskreno ne zna, ali da 25 milijuna kuna ne bi trebalo biti preveliko opterećenje s obzirom na ukupne prihode Holdinga.

“A zašto ne znam? Jer gradonačelnik dosad nije rekao ni koje su obaveze Holdinga, ni kakvo je stanje na računu, ni kakve su obaveze grada. On priča o nekim financijskim kosturima, a ne govori koji su to kosturi. Priča o uštedama, kojih nema, a sve su se svele na to da spusti nekakvu naknadu za školski odbor s 500 na 250 kuna i da govori o tome da Klisović više ne vozi Passata nego Škodu. Naši sugrađani zaslužuju da im se kažu točne informacije o Holdingu, pa on je zabranio istupanje u javnost”, zaključio je Filipović, objavio je N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI