FORMULA MU JE ZASAD USPJEŠNA: Predsjednik s karakterom biračima je najdraži! Najpopularniji je političar u Hrvatskoj

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Redovito mjesečno istraživanje Crobarometar koje objavljuje Dnevnik Nove TV, danas je u drugom dijelu objavilo je rezultate istraživanja o najpopularnijim političarima u Hrvatskoj.

Istraživanje je provela agencija Ipsos na 993 građanina metodom osobnog razgovora od 1. do 20. ožujka. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,3 posto, a za rejtinge stranaka +/- 3,6 posto.

MILANOVIĆ NAJPOPULARNIJI POLITIČAR


Predsjednik Milanović i dalje je najpopularniji političar u zemlji i jedini o kojemu većina ispitanih ima pozitivno mišljenje, točnije njih 52 posto. Negativan dojam o predsjedniku ima 43 posto ispitanika.

O Andreju Plenkoviću negativan dojam ima 49 posto ispitanika, a pozitivan njih 44.Božo Petrov i dalje je treći na ljestvici popularnosti, o njemu pozitivan dojam ima 43 posto ispitanika, a negativan njih 41 posto.

Peđa Grbin i ovaj mjesec dijeli birače. O njemu pozitivan dojam ima 39 posto ispitanika, a negativan također njih 39 posto.

Tomislav Tomašević može računati na 39 posto potpore ili pozitivnog dojma, a o on je osoba o kojoj najmanje ispitanika ima negativan dojam, njih 26 posto.

Slijedi ga Miroslav Škoro, o njemu pozitivan dojam ima 35 posto ispitanika, a negativan dojam njih 57 posto.

Foto: Dnevnik Nove TV

Kod HDZ-ovih birača i dalje je prvi izbor Andrej Plenković s 90 posto potpore. Drugi izbor je donedavni glavni tajnik Gordan Jandroković s potporom od 73 posto i na trećem mjestu Miroslav Škoro s 41 posto potpore.

Kod SDP-ovih birača, prvi je izbor Zoran Milanović s potporom od 92 posto. Peđa Grbin učvršćuje svoju poziciju u stranci i može računati na 78 posto potpore, a na treće mjesto prvi put se probija Tomislav Tomašević s potporom od 68 posto.

KOJI PROBLEM SVE VIŠE BRINE GRAĐANE

Građani se okreću egzistenciji i to smatraju važnim pitanjem o kojem se treba raspravljati i rješavati ga. Da je nezaposlenost prvi problem koji se treba rješavati, smatra 23 posto ispitanika. Zatim je tu gospodarsko-ekonomska situacija, za 20 posto ispitanika to je najveći problem. Za 15 posto ispitanika najveći je problem visoka razina kriminala i korupcije. Slijedi korona koju 14 posto ispitanika smatra važnim problemom i treba ga rješavati. I na kraju, 5 posto ispitanika nezadovoljno je životnim standardom i niskim plaćama.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI