FOTELJA JOJ IPAK VEĆA SVETINJA: Kolinda se odrekla Slobodana Praljka

Foto: Screenshot/Dnevnik.hr

Aktualna hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović kroz cijeli je prethodni mandat povukla niz, u najmanju ruku, čudnih i neprimjerenih poteza. Iako je bilo za očekivati da će u ponovnoj borbi za predsjedničko mjesto malo pomnije promišljati i slušati savjetnike, to se nije dogodilo, pa tako predsjednica malo-pomalo gubi i svoje ‘najtvrđe’ glasače.

Svaki njezin istup branili su uz objašnjenje da je napada biračko tijelo kojem nedostaje domoljublja i hrvatstva, pa je tako post s fotografijom Slobodana Praljka koji je na datum njegove smrti objavila na svojoj službenoj stranici odajući mu svojevrsnu počast, među dijelom desnih birača koji je se još nije odrekao – dočekan s oduševljenjem.

No, patriotizam predsjednice splasnuo je onoga trenutka kada su je zasule kritike uznemirenih Bošnjaka koji su priopćenjem očitali gadnu lekciju, tvrdeći da je odavanjem počasti osuđenom ratnom zločincu još jednom pokazala svoje pravo lice i svoje agresivne namjere prema BiH.

Pokunjeno obrisala post

Predsjedničin post na godišnjicu Praljkove smrti, nije propustila komentirati ni “poznata tviterašica” Jadranka Kosor kratko konstatirajući:



“Političari koji ne priznaju i ne poštuju presude sudova, uključujući i Međunarodni kazneni sud u Haagu, ne mogu predstavljati državu.”

Sve to rezultiralo je “naknadnom pameti” Kolinde Grabar-Kitarović koja je pokunjeno obrisala post, a time vjerojatno i posljednje, ustrajne birače sa svoje liste koji predsjednicu doživljavaju kao svetinju.

No, ne toliku kolika im je Slobodan Praljak…

Facebook Comments

Loading...
DIJELI