(FOTO) Evo kojim se mislima premijer Plenković oprostio od pokojnog Milana Bandića

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Kako je bilo i najavljeno ranije premijer Andrej Plenković upisao se danas u Knjigu žalosti u povodu smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji je preminuo u 66 godini života od srčanog udara.

“U povodu smrti Milana Bandića, dugogodišnjeg zagrebačkog gradonačelnika, njegovoj obitelji i suradnicima upućujem izraze iskrene sućuti. Građani Zagreba šest puta su dali povjerenje Milanu Bandiću da bude gradonačelnik, a nakon dva desetljeća rada ostavio je iza sebe brojne projekte koji su pridonijeli razvoju Zagreba i njegovoj prepoznatljivosti”, piše Plenković.

Premijer nadalje piše da je u proteklih pet godina kao predsjednik vlade surađivao s gradonačelnikom te su podupirali razvoj hrvatskog glavnog grada.

“Gradonačelnika Bandića kao čovjeka i političara karakterizirala je neiscrpna radna energija i entuzijazam. Ostat će zapamćen po svojim nastojanjima da čini dobro za Zagrepčanke i Zagrepčane, ali i brojne druge hrvatske krajeve”, napisao je Plenković.

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Prije nego je što je sažeo misli u Knjigu žalosti o Bandiću je Plenković kazao da je imao veliku životnu energiju radio je za Zagreb svaki dan, to mu je bilo geslo, a njegov odlazak je bio iznenadan.



Želim mu zahvaliti na pozitivnom što je učinio za Zagreb, a nerijetko za druge krajeve Hrvatske”, rekao je premijer.

Novinari  su premijera pitali hoće li Bandić biti upamćen po pozitivnom ili negativnom.

“Svatko u politici ima dobre i manje dobre stvari, smatram da razdoblje od 20 godina, u kojem je Zagreb bitno drugačiji, pokazuje koliko je dobra nastojao učiniti, vrijeme će pokazati, vjerujem da se trudio”, istaknuo je premijer Andrej Plenković.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI