(FOTO) FIJASKO ZAGREBAČKOG MARŠA ŽENA: Nitko nije prokomentirao propali prosvjed pod Sarnavkinom palicom!

Marko Prpic/PIXSELL

Hrvatski Marš žena, koji je znakovito u subotu počeo u 5 do 12 i pod tim nazivom, doživio je potpuno fijasko

Prosvjedi i negodovanje protiv 45. američkog predsjednika Donalda Trumpa u subotu su organizirani diljem svijeta, a inicijativa Ujedinjene protiv mržnje najavila je prosvjednu akciju i u Zagrebu. Najava se proširila medijskim prostorom uz vrlo konkretne i oštre stavove žena koje stoje iza cijele priče, no na prosvjed ih je stigla doslovno – šačica.

“Pridružimo se u solidarnosti ženskim marševima u Washingtonu, širom SAD-a i svijeta povodom inauguracije novog američkog predsjednika Donalda Trumpa – čovjeka čije dosadašnje riječi i djela upućuju na mržnju prema ženama, manjinama i imigrantima, ne samo u SAD-u već i širom svijeta.

Politika koja promovira mržnju i krši ljudska prava nije na djelu samo u SAD-u. Konzervativni pokreti svakodnevno ugrožavaju prava žena u svijetu, Europi i Hrvatskoj, posebice radna, seksualna i reproduktivna prava.

>>> (VIDEO) ISPROVOCIRANA KRŠĆANSTVOM: Madonna psovala na Ženskom maršu: ‘Popu*i mi, Trumpe’

Izrazimo NE globalnom valu mizoginije, ksenofobije i diskriminacije svih drugih i drugačijih! Založimo se ZA ljudska prava i slobode širom svijeta, zatražimo od nove američke administracije da ta prava poštuje i štiti, bez obzira na ičija osobna uvjerenja! Ujedinjene protiv mržnje”, pozivala je inicijativa koja nije uspjela dozvati ni istomišljenice, ako ih ima.



Hrvatski Marš žena, koji je znakovito u subotu počeo u 5 do 12 i pod tim nazivom, doživio je potpuno fijasko. Odvijao se u centru Zagreba (Cvjetni trg), no osim Sanje Sarnavke i pokoju njezinu kolegicu, gotovo nitko nije došao. Pojavilo se, doduše, više transparenata nego osoba koje bi ih nosile.

Televizijske kuće koje su došle snimiti događaj jedva su izvukle nekoliko kadrova, no emitiranje istih prošlo je gotovo nezapaženo. “Profesionalne aktivistice” ovoga su puta tako naišle na zid borbe protiv nečega što navodno promovira američki predsjednik Donald Trump.

Svoje mišljenje o hrvatskom Maršu žena podijelili su i brojni ogorčeni komentatori ispod videa koji je objavljen na kanalu YouTubea:

https://www.youtube.com/watch?v=o33dCne5hAs

Facebook Comments

Loading...
DIJELI